Everest en Avisi maken ketenintegratie met notariaat realiteit


DEN BOSCH, 20081113 -- Everest, aanbieder van consultancy en softwareoplossingen, en Avisi hebben een samenwerkingsverband gesloten om ketenintegratie tussen geldverstrekkers en het notariaat te realiseren. Avisi is expert in ketenintegratie en het ontsluiten van bedrijfskritische systemen via portals, webapplicaties of webservices. Dankzij de complementaire dienstverlening en producten van Everest en Avisi is een naadloze aansluiting van hypotheeksystemen op het ECH platform snel en effectief te realiseren. Hierdoor is het nu voor geldverstrekkers mogelijk om hun hypotheeksystemen en -processen te integreren met het notariaat op basis van de ECH standaard.

Het notarieel passeren van een hypothecaire lening brengt van oudsher veel communicatie en papierwerk met zich mee, voor zowel de geldverstrekker als de notaris. In een tijd waarin procesefficiency, kostenreductie en snelle transparante communicatie essentieel zijn, is verregaande ketenintegratie tussen marktpartijen essentieel. Juist op het vlak van notarieel passeren valt nog veel winst te behalen.

De samenwerking tussen Everest en Avisi biedt de financiële markt de mogelijkheid om processen op een efficiënte manier te integreren en geeft het de garantie dat alle betrokken partijen beschikking hebben over de juiste en meest actuele documentatie. Dit voorkomt fouten en versnelt het acceptatieproces.

"In de praktijk bleek het realiseren van ketenintegratie met het notariaat een intensieve klus. Om dit proces te vergemakkelijken zijn Everest en Avisi deze samenwerking aangegaan", aldus Edwin Popken, senior business consultant bij Everest. "Wij zijn zeer verheugd over deze ontwikkeling. Dit is een uitstekend voorbeeld van hoe innovatieve ontwikkelingen kunnen leiden tot snelle bedrijfsvoordelen. Onze procesautomatisering helpt bedrijven hun productiviteit te verhogen en kosten en fouten te reduceren."

"De samenwerking van Everest en Avisi brengt voor onze gezamenlijke klanten grote voordelen", aldus Jan Bakker, directeur van Avisi. "Samen bieden wij een oplossing voor belangrijke technische vraagstukken als integratie, versiebeheer en software lifecycle management van verschillende softwarecomponenten waarmee onze klanten vaak te kampen hebben. Onze klanten kunnen zich daardoor puur op hun business richten."

Over Avisi
Als technisch beheerder van het platform Elektronische Communicatie Hypotheken (ECH), heeft Avisi BV inmiddels alle aangesloten en aansluitende hypotheekverstrekkers ondersteund bij de technische koppeling met het notariële platform. Gebaseerd op deze ervaring heeft zij een standaard koppelingsmodule ontwikkeld waarmee snel en eenvoudig back- en mid-officesystemen ontsloten kunnen worden om met ECH te communiceren De koppeling is gecertificeerd en kan op maat aangepast worden aan de specifieke situatie en wensen van de hypotheekverstrekker.
Avisi BV is een pragmatisch software-ingenieursbedrijf dat softwareoplossingen creëert, realiseert en onderhoudt. Het doel van Avisi BV is het bieden van oplossingen die kosten reduceren, nieuwe kansen opleveren en een basis vormen voor toekomstige ontwikkelingen. Voor meer informatie, zie onze website: www.avisi.nl.

Over Everest
Everest is een Nederlands softwarebedrijf opgericht in 1995. Everest levert Dynamic Business Proces Solutions op basis van de Aquima Business Engineering Suite (voorheen Everest Framework). Op basis van Aquima creëert Everest voor haar klanten dynamische bedrijfsprocessen, waarmee zij eenvoudig en tegen lagere kosten hun klanten kunnen bedienen en producten/diensten op maat kunnen leveren. Aquima wordt ingezet door banken, verzekeraars en overheden voor dienstverlening op maat: van de behoeftebepaling bij het eerste klantcontact tot en met de samenstelling en levering van producten. Everest is internationaal actief met meer dan 170 werknemers, met kantoren in 's Hertogenbosch (hoofdkantoor) en Madrid. Meer informatie is te vinden op www.everest.nl en www.aquima.com.





Everest