PvdA introduceert het OV-panorama


Den Haag, 20081113 -- Hoewel het begrip snelwegpanorama nogal wat vragen oproept, zijn deze panorama's in de ogen van de PvdA Zuid-Holland alleen al goed omdat ze bijdragen aan het openhouden van het landschap. De PvdA vindt echter dat treinreizigers ook recht hebben op OV-panorama's. Soms, als weg en OV zijn gebundeld, zijn dat dezelfde trajecten. Maar vaak, zoals bijvoorbeeld bij het spoortraject Den Haag-Leiden (de Duivenvoordecorridor) en bij het traject Gouda Woerden, is dit niet het geval.

Martin Loose: "Een treinreiziger heeft toch veel méér tijd om naar buiten te kijken en van het landschap te genieten dan een automobilist? Dan is een OV-panorama toch ook minstens zo belangrijk als een snelwegpanorama, waar zoveel over gesproken wordt?"

Tijdens de behandeling van de Nota Provinciaal Belang heeft Martin Loose daarom met een amendement het woord OV-panorama naast het snelwegpanorama in het hoofdstuk "Vitaal, divers en aantrekkelijk landschap" als provinciale doelstelling ingevoegd en daarmee officieel in de Nederlandse taal geïntroduceerd.





Ingezonden persbericht