Astrid Bontenbal-Claes start Schooltijdbanen.nl


BERKEL-ENSCHOT, 20081113 -- Met haar uitgebreide ervaring in de HR-branche heeft P&O'er Astrid Bontenbal-Claes (38) onlangs de vacaturesite Schooltijdbanen.nl opgericht. Deze site biedt banen aan waarbij werk en gezin gecombineerd kunnen worden. Schooltijdbanen zijn banen waarbij de werktijden flexibel zijn en in overleg tussen werknemer en werkgever worden ingevuld. Werkzoekenden kunnen hun CV achterlaten op Schooltijdbanen.nl en werkgevers hebben de mogelijkheid om kosteloos hun vacatures te plaatsen. Op deze manier brengt de vacatureportal vraag en aanbod bij elkaar.

Astrid Bontenbal-Claes was jarenlang werkzaam in de HR-branche. Zo heeft ze als adviseur en consultant Werving & Selectie gewerkt bij StaffPlanning en Primatch. In 2005 legde ze haar werkzaamheden neer omdat haar baan niet meer te combineren was met de zorg voor haar drie kinderen. Na die drie jaar wilde ze maar al te graag weer aan de slag gaan. Er waren alleen geen beschikbare banen te vinden waarbij een goede combinatie van carrière en gezin mogelijk was. Om hier verandering in te brengen heeft Astrid zelf een vacaturesite opgezet met schooltijdbanen.

"Ik wil aantonen dat dit de oplossing is voor ouders die in een spagaat leven, voordurend klokkijkend rondrennen en voor een betere balans tussen werk en gezin", benadrukt Astrid Bontenbal-Claes, directeur-oprichtster van Schooltijdbanen.nl. Daarnaast halen werkgevers er ook voordeel uit. Bontenbal-Claes: "De werkgevers kunnen dankzij de flexibele werkuren makkelijker gekwalificeerd personeel aantrekken, omdat door dit initiatief meer thuisblijvende ouders willen en kunnen terugkeren op de arbeidsmarkt. Samen met werkgevers gaan we werken aan oplossingen om het aanbod van flexibele en parttime banen te bundelen."

-------------------------------
Over Schooltijdbanen.nl
Schooltijdbanen.nl is een vacaturesite die vraag en aanbod bij elkaar brengt op het gebied van flexibele parttime banen. De site richt zich op ouders die werk en gezin willen combineren. Daarnaast wil de site werkgevers inspireren om oog te hebben voor talent en ervaring van mensen die zich nu niet beschikbaar stellen terwijl de arbeidsmarkt krap is. Werkzoekenden kunnen op de site hun CV achterlaten en zoeken naar banen. Werkgevers hebben de mogelijkheid om kosteloos hun vacatures te plaatsen. Op de vacaturesite zijn banen te vinden waarbij werknemers hun werktijden in overleg met de werkgever flexibel kunnen indelen. Kijk voor meer informatie ook op www.schooltijdbanen.nl.





Ingezonden persbericht