EZD Amsterdam kiest voor landelijke ZorgMail dienst E.Novation


Amsterdam vertrouwt op `state-of-the-art' berichtendienst

CAPELLE AAN DEN IJSSEL, 20081113 -- Zorgverleners in de regio Amsterdam gaan vanaf volgend jaar gebruikmaken van de landelijke berichtendienst ZorgMail van E.Novation voor het elektronisch berichtenverkeer. Regio-organisatie en belangenbehartiger Stichting Elektronisch Zorg Dossier Amsterdam (EZDA) selecteerde vorige week E.Novation als haar nieuwe partner voor het leveren van de elektronische berichtendienst. Daarmee haalt de Amsterdamse stichting een state-of-the-art berichtendienst in huis.

De samenwerking tussen Stichting EZDA en E.Novation betekent dat 470 huisartsen, 115 apotheken, zeven huisartsenposten, drie huisartsenlaboratoria en acht ziekenhuizen gebruik gaan maken van ZorgMail. Gezamenlijk sturen deze zorgverleners ongeveer 3 miljoen elektronische berichten per jaar. EZDA gaat voor het uitwisselen van deze berichten gebruik maken van de dienst die E.Novation levert.

Toekomst in
Reden voor de overstap is dat het bestaande contract met de huidige leverancier van EZDA afliep. EZDA stelde diverse leveranciers in de gelegenheid een aanbieding te doen. Na een voorselectie bleven er drie leveranciers over, waarna E.Novation vorige week werd uitverkoren. "Met de uitgebreide mogelijkheden van ZorgMail krijgt onze berichtendienst RING Amsterdam de functionaliteit waaraan in de regio al langer behoefte bestaat: ruime vertaalmogelijkheden en beveiligde intercollegiale mail. Dat is waar Amsterdamse zorgverleners de toekomst mee in kunnen", weet Jeroen Straatman, directeur van EZDA. "Na een zorgvuldig uitgevoerde selectieprocedure waarbij zowel prijs, kwaliteit als functionaliteit zijn beoordeeld door vertegenwoordigers van de eerste- en tweedelijns gezondheidszorg, zijn we tot de conclusie gekomen dat E.Novation alles te bieden heeft om een betrouwbare partner in het elektronische medische berichtenverkeer te worden", vervolgt Straatman.

Nieuwste modules
Met ZorgMail krijgt EZDA de state-of-the-art berichtendienst die het wenst. E.Novation gaat de nieuwste modules inzetten voor de Amsterdamse zorgverleners, waaronder tracking & tracing van berichten, het versturen van berichten van huisartsen naar het ziekenhuis en secure e-mail. Stichting EZDA zal deze nieuwe functionaliteiten aan de aangesloten zorgverleners aanbieden.

E.Novation is vanzelfsprekend erg enthousiast over de samenwerking met Stichting EZDA. "Met Amsterdam krijgen wij er een belangrijke berichtendienstpartner bij. De afgelopen jaren verwelkomden wij steeds meer klanten uit de Amsterdamse regio. Wij vinden het geweldig dat wij onze toegevoegde waarde nu aan alle zorgverleners in de regio kunnen aantonen", vertelt Ron Meijsen, Directeur Business Development & Strategic Alliances van E.Novation.

Marktaandeel
Dankzij de samenwerking met Stichting EZDA stijgt het marktaandeel van E.Novation op het gebied van elektronische berichtenverkeer fors. Een groot deel van al het elektronisch berichtenverkeer dat tussen huisartsen wordt uitgewisseld, verloopt via de systemen van E.Novation. "Dat is voor ons het beste bewijs dat wij de beste en meest efficiënte berichtendienst van Nederland aanbieden", besluit Meijsen.





E.Novation