Politie Zeeland


---


W-2203-2008 Bestelauto in brand, Vlissingen
In de nacht van woensdag op donderdag is in Westerzicht een bestelauto door brand beschadigd geraakt.
Woensdagavond omstreeks 21.45 uur was de bedrijfsauto onbeschadigd geparkeerd in een parkeervak. Omstreeks 01.00 uur bleek de auto in brand te staan. Door de brandweer werd de brand geblust. Door de eigenaar is aangifte gedaan van brandstichting.

Z-2204-2008 Aanhouding voor poging diefstal bestelbus, Sas van Gent
Door de politie is donderdag rond 03.40 uur een 48-jarige man uit Sas van Gent aangehouden.
Bij de politie was een melding binnengekomen dat op het Vlaanderenplein mogelijk een bestelbus werd gestolen. Ter plaatse trof de politie de 48-jarige man aan bij de bus. De verlichting van de bestelbus brandde en de motor draaide. Ook bleek dat de kap onder de stuurkolom was verwijderd en dat de bedrading aan elkaar was verbonden. De 48-jarige man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

W-2205-2008 Vrouw beroofd van tas, Middelburg
Op de Nieuwe Vlissingseweg is woensdagavond een 31-jarige Middelburgse vrouw beroofd van haar tas.
De vrouw liep omstreeks 23.30 uur over de Nieuwe Vlissingseweg, komende vanaf de kruising met de Poeledaesingel, toen twee mannen op een scooter haar tegemoet kwamen rijden. Ze reden eerst de vrouw voorbij maar draaiden daarna weer om. De brommer stopte naast haar waarna de passagier afstapte en haar tas van haar schouder trok. Vervolgens sprong de passagier weer achterop de scooter en reden zij hard weg richting Vlissingen.
Na de overval werd het slachtoffer aangesproken door een onbekende vrouw die haar te hulp schoot. De politie is op zoek naar deze vrouw omdat zij mogelijk meer informatie kan verstrekken over de tasjesroof. Zij kan zich melden op telefoonnummer 0900-8844.


W-2206-2008 Aanrijding, Ritthem
Donderdag omstreeks 07.00 uur vond er een aanrijding plaats tussen een personenauto en een vrachtwagen.
Een 42-jarige Rotterdammer reed in zijn personenauto over de Engelandweg. Op de kruising met de Ritthemsestraat sloeg hij linksaf. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een tegemoetkomende vrachtwagen, bestuurd door een 38-jarige man uit Oost-Souburg. Bij de aanrijding die volgde, ontstond alleen materiële schade.