Expreszo organiseert filmavond voor homojongeren


AMSTERDAM, 20081103 -- Donderdag 13 november vindt Expreszo Cinematic plaats. Op deze filmavond voor homojongeren & studenten wordt de cultuurklassieker Fucking Åmål vertoond. De avond vindt plaats in Studio-K (Timorplein 62, Amsterdam) en start om 20.30. Na afloop is er ruimte om onder genot van een drankje de film na te bespreken. "De filmavond is een verfrissend initiatief. Zowel het cultureel aanbod als de mogelijkheden die er zijn voor homojongeren om uit te gaan worden op deze manier verbreed" aldus Koen Wassink, voorzitter van Expreszo.

De film speelt zich af in het Zweedse plaatsje Åmål, waar geen zak te doen is. Elin, het populairste meisje van de school, vindt het maar saai in Åmål. Ook de stille Agnes kan er haar draai niet vinden. Ze heeft nauwelijks vrienden en koestert een groot geheim: ze is smoorverliefd op Elin. Als Agnes zestien wordt, moet ze van haar ouders een feestje geven. Het blijkt dat niemand komt. Ineens staat Elin aan de deur, met haar zus. Niet uit vriendschap, maar uit baldadigheid. De lullige streek die ze met Agnes uithaalt, heeft onverwachte gevolgen.

Expreszo Cinematic is een initiatief van Expreszo & Studio-K om films met een homothema toegankelijker te maken naast het bestaande aanbod. Daarnaast is het een cultureel alternatief voor jongeren die weer eens wat anders willen dan een bezoek aan een café of club. Elke tweede donderdag van de maand wordt er een film vertoond. In de volgende maanden worden onder andere Y tu mamá también, AKA & Ma vie en rose vertoond. Een kaartje kost ¤5,50 voor studenten of op vertoon van de Expreszo kortingsbon ¤5,- (regulier: ¤7,-).





Ingezonden persbericht