Ingezonden persbericht


Ronald Giphart presenteert Filles Fragiles in het rode pluche!

Wat is er nodig voor een avond vol zuchtmeisjes? Schrijver Ronald Giphart natuurlijk, die de term zuchtmeisjes bedacht. En drie zoete filles uit Frankrijk, al dan niet met band. En een zaal, natuurlijk. De knusse Sugar Factory in Amsterdam bijvoorbeeld, of de roodpluchen zaal van de Leidse Schouwburg.

Op 13 en 14 november is het daar dus verzamelen voor liefhebbers van het beter gezuchte Franse lied. Naast Peppermoon (bekend uit De Wereld Draait Door) en Francoiz Breut (werkte met Calexico) zal ook Vanessa Contenay-Quinones optreden. Dit blonde evenbeeld van de jonge Brigitte Bardot duetteerde met Lou Reed en werkte met Ennio Morricone. Ze is nu zangeres van Vanessa & the O's, een rockgroep die gretig teruggrijpt naar de rijke jaren zestig, met referenties naar Françoise Hardy, Serge Gainsbourg en olijke yéyé-pop. Ze neemt niemand minder dan Clive Langer mee als gitarist. Langer is vooral bekend als producer van onder meer Madness, Elvis Costello, Hothouse Flowers en No Doubt.

Ronald Giphart presenteert beide avonden, en natuurlijk is dj Guuzbourg ook van de partij, de zuchtmeisjesfanaat die een nieuwe editie samenstelde van de succesvolle Filles Fragiles-compilatie. Daarvan verschijnt in oktober deel twee. De eerste editie was een doorslaand succes in binnen- en buitenland, en leidde onder meer tot een optreden van Peppermoon in De Wereld Draait Door, tot diverse radio- en kranteninterviews en recensies van Duitsland tot Singapore. Op Filles Fragiles #2 staan liedjes van onder meer Berry, Niagara, Leine, Liesbeth List (een Gainsbourg-cover die nooit eerder op cd verscheen), Poney Express, een duet van Adam Cohen (ja, de zoon van) met Viriginie Ledoyen (ja, de actrice) en Bardo State.

http://www.myspace.com/fillesfragiles

Filles Fragilles
Een avond vol zuchtmeisjes voor de liefhebbers van het beter gezuchte Franse lied Gepresenteerd door Ronald Giphart

Met
Pepermoon
Françoiz Breut
Vanessa Contenay-Quinones
&
DJ Guuzbourg

13 November
Sugar Factory | Amsterdam | www.sugarfactory.nl
14 November
Leidse Schouwburg | Leiden | www.leidseschouwburg.nl

Rob van den Bosch
Earth Beat
Postbus 2686
1000 CR Amsterdam
+ 31 (0)20 6279518

www.earthbeat.nl
www.myspace.com/zulu930

www.theworldofhotel.com

www.contrabandafestival.nl