Gemeente Cromstrijen


Aspirant bestuurders lopen zich warm bij waterschap

06-11-2008

RIDDERKERK, 5 november 2008- In het waterschapshuis van Hollandse Delta houden zo'n kleine 100 aspirant bestuurders zaterdag 8 november aanstaande een verkiezingsdebat. De deelnemers aan de discussiemiddag bij het waterschap vertegenwoordigen de 12 partijen die meedoen aan de vierjaarlijkse verkiezingen voor het algemeen bestuur van waterschap Hollandse Delta. Tegelijkertijd met Hollandse Delta worden overal in het land de besturen van de 26 waterschappen gekozen.

De verkiezingen worden dit jaar gehouden van 13 tot 25 november. In deze periode brengen in heel Nederland bijna 13 miljoen stemgerechtigden schriftelijk hun stem uit op een kandidaat van hun keuze. De verkiezingen zijn dit jaar anders dan voorgaande keren. De grootste wijzigingen zijn het landelijk karakter van de verkiezingen en de invoering van het lijstenstelsel. Belangengroeperingen konden zich tot begin augustus jl. voor deelname aan de waterschapsverkiezingen inschrijven. Voor het eerst doen ook politieke partijen mee.

Als 'warming up' voor de verkiezingen houdt Hollandse Delta een heus verkiezingsdebat. Onder leiding van oud dijkgraaf David Goekoop, lichten de lijsttrekkers van de deelnemende partijen hun standpunten over 'water' vraagstukken toe.

Het verkiezingsdebat begint op 8 november a.s. om 13.30 uur. Wie als kiezer het debat wil bijwonen, is van harte welkom in het waterschapshuis van Hollandse Delta aan de Handelsweg 100 te Ridderkerk. De toegang is gratis en het waterschapshuis is vanaf 13.15 uur open.