Ingezonden persbericht


Persbericht

Delft, 9 november 2008

Is kernenergie nodig voor duurzaamheid?
Techniek Ontmoetings Punt

Coen Degen, student aan de TU Delft, houdt op donderdag 13 november een lezing over kernenergie in het Techniek Ontmoetings Punt. Hij doet er alles aan om kernenergie veilig te maken. Veilige kernenergie is misschien noodzakelijk op weg naar duurzame energie.

In het TOPforum ontmoeten bezoekers de wereldverbeteraars van morgen. Elke tweede donderdag van de maand spreekt een student van de TUDelft over duurzaamheid in zijn of haar wetenschap.

In het TOP is tevens de nieuwe expositie 'Experience Factory', te zien. Deze tentoonstelling geeft bezoekers de mogelijkheid om deelgenoot te worden van de nieuwe (virtuele) wereld. Maak kennis met de Airdance (laat jezelf opnemen terwijl je danst in een kunstwerk) of doe mee met de virturele tour door Second Life.

Extra activiteiten

* In het kader van deze expo toont Filmhuis Lumen op donderdag 13 november 'Waarom heeft niemand mij verteld dat het zo erg zou worden in Afghanistan?' . Deze film is geheel opgenomen met mobiele telefoons. De film wordt ingeleid door de regisseur Cyrus Frisch.
* Op zaterdag 15 november kan men de animatieworkshop volgen'hoe gebruik ik de moderne digitale mogelijkheden om een logo te ontwerpen'. Georganiseerd i.s.m. de VAK Delft.
* Op donderdag 27 november is er in TOP een lezing over Delfly, de minicamera's. Yolande Kolstee geeft een lezing over Augmented Reality (toegevoegde werkelijkheid). Hoe combineren we de echte wereld met de virtuele?

Bezoeken
Experience Factory: tot eind november in TOP, Hippolytusbuurt 14 in Delft, www.topdelft.nl Open: woensdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur, gratis toegankelijk.

************