Gemeente IJsselstein


Eén miljoen subsidie voor IJsselveld-Oost

Datum: vrijdag 24 oktober 2008

De gemeenteraad neemt in zijn vergadering van 13 november een besluit op het wijkvernieuwings-
plan IJsselveld-Oost. Een subsidie van de Provincie van EUR
1.000.000,-- ligt al klaar om de openbare ruimte in de wijk aan te pakken.

Twee miljoen subsidie voor leefbaarheid en woningbouw in IJsselstein De gemeente IJsselstein haalt ruim twee miljoen euro subsidie binnen voor binnenstedelijk bouwen. In de samenwerkingsagenda "Samen maken we Utrecht mooi" is de provincie Utrecht in het najaar van 2007 een initiatief gestart om gemeenten op diverse gebieden te stimuleren met financiële ondersteuning en kennis. In het thema Stedelijk Bouwen en Wonen heeft IJsselstein acht aanvragen ingediend en vijf hiervan zijn gehonoreerd.
In totaliteit had de provincie Utrecht EUR 17.500.000,-- te verdelen. Het doel van het thema Stedelijk Bouwen en Wonen is enerzijds een efficiënte benutting van het binnenstedelijk gebied om daarmee de druk op het buitengebied te doen afnemen. Anderzijds is het doel een kwaliteitsimpuls te geven aan het stedelijk gebied, mede om binnenstedelijk een aantrekkelijk woon- en leefmilieu te kunnen bieden voor verschillende doelgroepen. Totaal heeft IJsselstein EUR
2.325.000,-- toegekend gekregen. Gezien het feit dat voor EUR 100.000.000 was aangevraagd verdeeld over 129 Utrechtse projecten, een prestatie van formaat.
IJsselstein heeft projecten ingediend die tot doel hebben de leefbaarheid in de stad te vergroten en het toevoegen van woningbouw op met name inbreidingslocaties, al dan niet gecombineerd met omvorming van bedrijventerreinen naar woningbouw. De gehonoreerde projecten zijn Koningshof/Schuttersgracht, IJsselveld-Oost, project Floridalaan, project Panoven 3e fase en Oranje Nassaukades. Wijkvernieuwingsplan IJsselveld-Oost
De subsidie is vooral een opsteker voor het wijkvernieuwingsplan van IJsselveld-Oost. Het activiteitenplan voor de aanpak ligt klaar. Als de gemeenteraad in zijn vergadering van 13 november hierop een positief besluit neemt, kunnen de werkzaamheden direct starten. De subsidie wordt ingezet om de openbare ruimte in de wijk te verfraaien.