Gemeente Zijpe



2008-11-26 Mantelzorgers Zijpe in het zonnetje.

foto: Wethouder Ben Blonk spreekt de mantelzorgers toe.JPG

Donderdag 13 november 2008 heeft het Steunpunt Mantelzorg in samenwerking met de gemeente een groep mantelzorgers uit Zijpe in het zonnetje gezet. Tijdens de bijeenkomst in de Jonge Prins in t Zand sprak wethouder Blonk zijn bewondering uit voor de inzet van de mantelzorgers, maar gaf ook aan dat er slechts een kleine groep van het werkelijke aantal mantelzorgers uit Zijpe aanwezig was.

Mantelzorger worden is meestal geen keuze: het overkomt je. Mantelzorgers vinden het vanzelfsprekend om voor iemand te zorgen, maar wat ondervindt men daarbij? Welke wensen leven er? De gemeente wil zich inzetten om de mantelzorgers te ondersteunen en wil daarom in contact komen met de mantelzorgers in de gemeente Zijpe. Deze bijeenkomst is een eerste aanzet en wethouder Blonk hoopt dat volgend jaar nog meer mantelzorgers zich aanmelden.

Onder het genot van een kop koffie en een speciaal mantelzorggebakje werd een zeer herkenbare film over respijtzorg getoond. Direct daarna gaven de medewerkers van het Steunpunt, Aukelien Jellema en Albert Gorter informatie over de mogelijkheden van vervangende zorg . Respijtzorg betekent even tijd voor jezelf, ook al valt het niet mee om de zorg aan iemand over te dragen.

De familievertrouwenspersoon van de GGZ, Ellen de Leijer, en de mantelzorgmakelaar Ingrid Pieterse waren ook aanwezig om de vele vragen te beantwoorden. Tijdens de uitgebreide lunch werden ervaringen uitgewisseld en contacten gelegd tussen de mantelzorgers. Uit handen van wethouder Blonk ontvingen alle mantelzorgers als compliment een avondje bioscoop voor 2 personen . Lekker even er tussenuit, dat mag.

Gezellig samen lunchen Tijdens de lunch werd er lekker doorgepraat Fotoblik met als inhoud 2 bioscoopkaartjes en consumptiebonnen Uitreiking door wethouder Ben Blonk aan alle mantelzorgers De attentie werd uitgereikt door wethouder Ben Blonk

Medewerkers van het steunpunt Mantelzorg