Productschap Margarine, Vetten en Olien (MVO)


27.10.2008

MVO organiseert workshop logistieke optimalisatie

Op vrijdag 14 november 2008 verzorgt het productschap samen met het Innovatieprogramma Duurzame Logistiek en Deloitte een workshop voor MVO-bedrijven. Tijdens de bijeenkomst worden de eerste resultaten besproken van de scans m.b.t. logistieke optimalisatie die zijn uitgevoerd bij een select aantal MVO-bedrijven.

Op 1 september 2008 is een project gestart om samenwerking in de margarine-, vetten- en oliënsector te vergroten op het gebied van logistiek en transport. Het project wordt ondersteund door het productschap MVO en het Innovatieprogramma Duurzame Logistiek. Het project heeft tot doel om een betere logistieke bedrijfsvoering bij de bedrijven in de MVO-keten te bevorderen, zowel in economisch opzicht als vanuit de invalshoek van duurzaam ondernemen. Hiertoe voert Deloitte een bedrijfscan uit bij enkele verladers en vervoerders in de MVO-keten.

De scans zijn erop gericht om logistieke verbetermogelijkheden te vinden en te kwantificeren. Daarnaast worden verbeteringen geïdentificeerd die op brancheniveau kunnen worden uitgewerkt en geïmplementeerd. Deloitte volgt daarbij de methodiek van de Digiscan.

De eerste scans zijn uitgevoerd en hebben een aantal concrete verbetermogelijkheden opgeleverd (bv. multimodaliteit, shared services en vrachtuitwisseling of -bundeling). Ook MVO-bedrijven die niet deelnemen aan de initiële scans zijn van harte welkom. Deelnemers aan de workshop krijgen uitleg over de scan en over het proces. Daarnaast wordt de financiële en milieutechnische potentie en de logistieke en organisatorische voorwaarden van de initiatieven besproken.

Belangstellenden voor de gezamenlijke workshop voor MVO-bedrijven kunnen contact opnemen met Frank Bergmans, tel 070-3195150, e-mail bergmans@mvo.nl.