Gemeente Cromstrijen


(04-11-2008)

jongerendebat rond het boek Twee Vrouwen van Harry Mulisch

OUD-BEIJERLAND - Jongeren zitten de hele dag achter de computer. Jongeren lezen niet. Geen boeken in ieder geval, en zeker geen boek van Mulisch dat al 33 jaar oud is. Dit soort uitspraken hoort en leest u vaak, maar: kloppen ze?

De bibliotheek nodigt u van harte uit voor het jongerendebat op 14 november rond het boek Twee Vrouwen van Harry Mulisch. Zie met eigen ogen hoe jongeren van nu dit boek lezen en er over debatteren: zijn ze geïnteresseerd in de roman, is er inzicht in de thema's en hoe kijkt deze generatie aan tegen dit boek uit 1975?

Debatleider Marion van der Veer legt stellingen voor aan leerlingen van RSG Hoeksche Waard en prikkelt hen tot reageren. Een jury volgt de wijze waarop de jongeren argumenteren en debatteren: hun overtuigingskracht, hoe zij inspelen op mededebaters en het respect dat zij hierbij voor elkaar tonen. De winnaar gaat onder andere naar huis met de Nederland Leest- wisselbeker.

Met dit jongerendebat sluit bibliotheek Hoeksche Waard Nederland Leest af, de nationale leesactie, die zich in en om Nederlandse bibliotheken afspeelt van 17 oktober tot en met vrijdag 14 november. U kunt zich inlezen voor het debat met één van de gratis exemplaren van Twee vrouwen, die de bibliotheek in deze periode aan haar betalende leden geeft. (zolang de voorraad strekt en op vertoon van uw bibliotheekpas)

Het debat vindt plaats:
In het gemeentehuis van Oud-Beijerland, W. van Vlietstraat 6. Vrijdag 14 november, aanvang 19.30 uur.

Wilt u zeker zijn van een zitplaats, reserveer dan telefonisch: 0186-613782, of mail naar oudbeijerland@bibliotheekhoekschewaard.nl.