Gemeente Oost-Gelre


--Persbericht

Jongerendebat o.l.v. Frans Miggelbrink over toekomst Oost Gelre Vrijdag 14 november in aula Marianum Lichtenvoorde De gemeente Oost Gelre ontwikkelt een toekomstvisie. Centraal staat het jaar 2020. Hoe ziet de gemeente er dan uit? Het jongerenopbouwwerk JOW Groenlicht en de gemeente Oost Gelre willen óók jongeren graag hierover laten meedenken. Wat maakt het voor jongeren prettig om hier te wonen, naar school te gaan, te werken en uit te gaan? Maar ook: wat kan er (nog) beter?

Daarom is er op vrijdag 14 november a.s. van 19.00 21.30 uur een jongerendebat in de aula van scholengemeenschap Marianum in Lichtenvoorde. Er is busvervoer voor jongeren die niet uit Lichtenvoorde komen. Jongeren kunnen die avond met een aantal raadsleden, ambtenaren en wethouders in gesprek gaan over de thema's studeren en werken, wonen en vrije tijd. Ook andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen.

De avond wordt geleid door Frans Miggelbrink, regionaal bekend als presentator, dagvoorzitter, komiek, spreker over Global Warming, scenarioschrijver en columnist. Het debat start met een inloop onder muzikale begeleiding van Soet. In de pauze zullen de Kroonkapers optreden en First Million zal de avond om 21.30 afsluiten.

Online enquête
Tot 6 november konden jongeren hun mening over de toekomst al geven via een online enquête op www.toekomstvanoostgelre.nl. Daarbij is zij een Nintendo Wii te winnen. Tijdens het debat worden de uitkomsten van de enquête gepresenteerd en wordt bekend gemaakt wie de Nintendo Wii heeft gewonnen.

Voor vervoer wordt gezorgd
Voor jongeren die wat verder weg van Lichtenvoorde wonen, maar toch willen komen, wordt voor vervoer gezorgd. Jongeren kunnen zich tot woensdag 12november, 17.00 uur, hiervoor aanmelden door het sturen van een email naar marco@jowgroenlicht.nl. Ze moeten daarbij laten weten waar ze wonen en dat ze mee willen. Er wordt dan met de jongere afgesproken waar en hoe laat ze kunnen opstappen. Uiteraard wordt er ook gezorgd voor vervoer terug.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op www.jowgroenlicht.nl of www.toekomstvanoostgelre.nl.


-- Einde persbericht --