Onze Lieve Vrouwe Gasthuis


Wereld Diabetesdag in het OLVG

Persbericht: Aandacht voor Wereld Diabetesdag in het OLVG

Amsterdam, dinsdag 11 november 2008

Ter gelegenheid van Wereld Diabetesdag houden diabetesverpleegkundigen van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) op vrijdag 14 november een informatiemarkt met het thema `lifestyle en diabetes'. Tijdens deze markt laten onder andere diabetesverpleegkundigen zien hoe belangrijk die leefstijl (voeding en beweging) is voor een diabetespatiënt.

Belangstellenden kunnen informatie krijgen bij
diabetesverpleegkundigen, diëtisten en fysiotherapeuten en hun bloedsuiker laten meten. Daarnaast bestaat de mogelijkheid een schoenonderzoek te laten doen. Dit onderzoek wijst uit in welke mate er complicaties zijn, zodat verdere schade voorkomen kan worden. Indien nodig verwijst de diabetesverpleegkundige door voor verdere behandeling. Ook de Diabetes Vereniging Nederland is aanwezig. De informatiemarkt duurt van 10.00 tot 14.00 uur en is op locatie Oosterpark.

Vrijdag 14 november wordt er in de hele wereld stilgestaan bij de ziekte diabetes (suikerziekte). De schatting is dat er in Nederland bijna één miljoen mensen zijn met diabetes. Momenteel is er nog geen medicijn of therapie die deze stofwisselingsziekte kan genezen. De ziekteverschijnselen, hoe om te gaan met diabetes en de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen worden op Wereld Diabetesdag onder de aandacht gebracht.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Persvoorlichting OLVG, via telefoonnummer (020) 599 25 34.