'RTL Boulevard for Unicef' hoogtepunt RTL 4-themaweek 12 november 2008, Den Haag/Hilversum - RTL 4 zit midden in de Unicef-week. Verschillende programma's, zoals 'RTL Boulevard', 'Life & Cooking', 'Miljoenenjacht' en 'Ik Hou Van Holland', staan stil bij de organisatie, haar werk voor kinderen wereldwijd en de nieuwe campagne, 'Schoon Water Voor Elk Kind'. Het hoogtepunt van deze themaweek is de uitzending 'RTL Boulevard For Unicef' op vrijdag 14 november, die geheel in het teken staat van Unicef.

De gemiddeld 1 tot 1,2 miljoen kijkers van 'RTL Boulevard' zien vrijdag onder meer Unicef-ambassadeur Paul van Vliet in de studio aanschuiven. Hij heeft voor Unicef het boek 'Kinderen Van De Wereld' gemaakt, waarin veertig bekende schrijvers en theatermakers reageren op veertig foto's van kinderen uit de hele wereld. Koningin Beatrix schreef het voorwoord en de opbrengst van het boek gaat naar Unicef-projecten over de hele wereld. Ook heeft 'RTL Boulevard' een clip gemaakt waarin BN'ers zoals Dinand Woesthoff, Gerard Joling, Jeroen Pauw, Guus Meeuwis, Nicolette van Dam en Linda de Mol hun steun voor Unicef uitspreken. Estelle Gullit, Jeroen Krabbé en Claudia de Breij doen eveneens een bijdrage.

In de hele wereld hebben 884 miljoen mensen geen toegang tot veilig drinkwater. Nog meer mensen - 2,5 miljard - moeten het doen zonder sanitaire basisvoorzieningen, zoals een latrine of wc. Dit is een belangrijke oorzaak van kindersterfte: elke twintig seconden overlijdt een kind als gevolg van vuil drinkwater. Unicef zet zich in om ervoor te zorgen dat alle kinderen toegang hebben tot een schoon waterpunt en sanitaire voorzieningen. Hiervoor heeft de organisatie veel geld nodig.

Uitzending: RTL 4, vrijdag 14 november, tussen 18.35 en 19.30 uur

Website: rtlboulevard.nl


* * * *