Diabetesmaand in de apotheek

12/11/2008 15:20

KNMP

Van 14 november tot en met 5 december gratis bloedsuiker testen

Den Haag, 12 november 2008 - De maand november staat bij apotheken in het teken van diabetes. Op Wereld Diabetes Dag, 14 november, start de jaarlijkse Bloedsuikertest in ruim 900 apotheken in Nederland. Iedereen met een verhoogd risico op diabetes kan van 14 november tot en met 5 december naar de apotheek om de bloedsuikerwaarde te testen.

Bloedsuikerwaarde wordt door middel van een klein vingerprikje bepaald. Binnen vijf seconden is de waarde bekend. In principe hoeft geen afspraak gemaakt te worden voor de Bloedsuikertest. Ook is het niet noodzakelijk 'nuchter' te zijn. Diabetes kan, in een vroeg stadium, goed behandeld worden. Soms zelfs zonder medicijnen. Daarom is tijdig opsporen van diabetes belangrijk.

De Bloedsuikertest laat zien dat de apotheek een logische en laagdrempelige plaats is waar belangrijke waarden voor je gezondheid kunnen worden gemeten. Daarom kan iedereen met een verhoogd risico op diabetes van 14 november tot en met 5 december terecht in een groot deel van de apotheken in Nederland. Op www.weetjewaarde.nl is te vinden welke apotheken wanneer meedoen.

Voor antwoord op vragen over diabetes, medicijnen, medicijngebruik of bijwerkingen, kunt u altijd terecht bij de apotheker.





http://www.weetjewaarde.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,