Erasmus Universiteit Rotterdam

Receptie in verband met tienjarig bestaan van CHERC

Datum
Van: 14 november 2008 16:00
Tot: 14 november 2008 18:00

---

Locatie:
De Etage, L-gebouw eerste verdieping, Woudestein

Chinees-Nederlands Onderwijscentrum van de EUR bestaat tien jaar

Het China-Holland Education & Research Centre (CHERC) van de Erasmus Universiteit Rotterdam bestaat 10 jaar. Dit unieke centrum in Nederland onderhoudt intensieve contacten met Chinese universiteiten en werft en ondersteunt Chinese studenten, die gaan promoveren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De basis voor de relaties met China werd al 23 jaar geleden gelegd.

Het China-Holland Education & Research Centre (CHERC) werd opgericht in 1998, om academische samenwerkingsverbanden tussen de EUR en Chinese universiteiten te coördineren. Dertien jaar daarvoor was al een eerste delegatie van de Erasmus Universiteit Rotterdam naar Shanghai gereisd, de zusterstad van Rotterdam. Sindsdien heeft de EUR de banden met de wetenschappelijke wereld in Shanghai verder opgebouwd. Inmiddels heeft de universiteit een memorandum of understanding met vijf Chinese universiteiten, een zesde wordt dit najaar ondertekend.

Sinds 1999 komen er Chinese promovendi naar Rotterdam, die hun onderzoek doen in een zogenaamde `sandwich-constructie': zij blijven werken aan de Chinese universiteit, maar krijgen voor hun promotieonderzoek begeleiding van hoogleraren van de EUR. Hiervoor verblijven de studenten elke zomer in Rotterdam. Acht zijn er al gepromoveerd, drie volgen in 2009. Afgelopen zomer werden opnieuw acht Chinese studenten geselecteerd, die een promotietraject ingaan.

CHERC stelt zich als doel de academische, economische en culturele relaties tussen Nederland en China te bevorderen. Ze doet dit met projecten, die grotendeels gefinancierd worden door de EUR, maar ook regelmatig gesponsord worden door bedrijven, de Gemeente Rotterdam en het ministerie van Onderwijs.

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van CHERC, is er een receptie georganiseerd: Iedereen die belangstelling heeft is van harte welkom!