Vlaamse Overheid

hoogte van Erpe-Mere

Herstellen van brugdekvoegen op de E40 ter hoogte van Erpe-Mere

Vlaamse overheid

donderdag 13 november 2008

Van vrijdagavond 14 november tot zondagochtend 16 november voert Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen wegwerkzaamheden uit op de E40. Drie bruggen ter hoogte van Wetteren en Sint -Lievens Houtem in de richting van Oostende krijgen nieuwe brugdekvoegen. De huidige voegen die zich in het wegdek van de E40 bevinden, zijn versleten.

Gewijzigde verkeersregeling
Op vrijdagavond zal het verkeer om 20u op één rijstrook gebracht worden. Deze verkeersregeling zal van kracht blijven tot zaterdagmorgen 9u. Dan komt er opnieuw een rijstrook vrij, zodat overdag twee rijstroken beschikbaar zijn. Vanaf zondagochtend rond 6 u wordt het wegdek volledig vrijgemaakt.

Verkeershinder
Om de verkeershinder te beperken wordt enkel in het weekend en vooral 's nachts gewerkt. Op vrijdagavond en zaterdagochtend moet er rekening gehouden worden met aanzienlijke files richting Oostende. Ter hoogte van de werken geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Elf bruggen in zes weekends

Dit is het laatste weekend der werken.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Gorik De Koker, Agentschap Wegen en Verkeer, Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen, Bollebergen 2B bus 12, 9052 Oudenaarde Tel: 09 241 74 41
Email: gorik.dekoker@mow.vlaanderen.be