Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Symposium over depressie en het hart live op website Hartstichting

Aanstaande vrijdag 14 november vindt van 13.30 uur tot 17.00 uur het symposium 'New Perspectives on Psychological Distress and its Treatment in the Context of Coronary Heart Disease' plaats aan de Universiteit van Tilburg. Aansluitend aan dit symposium zal prof.dr. Peter de Jonge zijn oratie uitspreken. Om het voor een ieder mogelijk te maken dit symposium te volgen wordt het programma aanstaande vrijdag live via de website www.hartstichting.nl/hartvoormensen uitgezonden.

Met het programma 'Hart voor mensen' streeft de Nederlandse Hartstichting naar de verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met hart- en vaatziekten (HVZ) en hun naasten. Dit proberen we te bereiken door meer integrale zorg te realiseren, zorg waarbij aandacht is voor zowel de biomedische als psychosociale aspecten van de ziekte. Met name de psychosociale aspecten en het hanteren van HVZ op de langere termijn behoeven hierbij extra aandacht. De Hartstichting wil een systeem van screening en effectieve interventies ontwikkelen, zodat patiënten met depressie, angst en verwerkingsproblemen herkend kunnen worden en op een goede manier behandeld kunnen worden. Om een dergelijk systeem te ontwikkelen is wetenschappelijk onderzoek van groot belang.

Brugfunctie Hartstichting

Met het programma Hart voor mensen wil de Hartstichting een brug zijn tussen wetenschap, zorgpraktijk en patiënten en wil de kennis uit deze onderzoeken zoveel mogelijk helpen verspreiden tussen onderzoeks- en zorginstellingen en tussen onderzoeksinstellingen onderling. Daarom wordt aanstaande vrijdag op de website www.hartstichting.nl/hartvoormensen en op www.incodemic.nl live het symposium aan de Universiteit van Tilburg uitgezonden. In dit symposium staat depressie bij hart- en vaatziekten centraal. Dit zijn de twee aandoeningen die wereldwijd de meeste ziektelast veroorzaken (zie als bijlage het persbericht Universiteit Tilburg). Aansluitend aan het symposium zal prof. dr. Peter de Jonge zijn oratie uitspreken. Ook dit zal live worden uitgezonden. Vanaf eind november is het symposium op video te bekijken, eveneens op de website van Hart voor mensen.