Gemeente Bernheze


in Vorstenbosch

Inschrijven zes koopwoningen Bergakkers II, fase 2 in Vorstenbosch

Vanaf 17 november 2008 kunnen belangstellenden zich inschrijven voor zes koopwoningen in plan Bergakkers II, fase 2 in Vorstenbosch.

Het betreft de volgende woningen:

- 1 starterswoning van 171.500,-, vrij op naam;
- 5 woningen variërend in de prijsklasse van 198.000,- tot en met 241.000,-, vrij op naam.

U kunt zich inschrijven voor deze woningen van maandag 17 november 2008, 8.30 uur tot en met vrijdag 28 november 2008, 12.00 uur. Inschrijven kost 25,-. De toewijzing vindt plaats via het nieuwe toewijzingssysteem voor uitgifte van bouwkavels en koopwoningen.

Informatie over de woningen bij makelaars
De gemeente Bernheze verzorgt alleen de inschrijving en toewijzing van de woningen (loting). De verkoop van de woningen wordt verzorgd door Bernheze makelaars & adviseurs, Bitswijk 10, 5401 JB Uden, telefoon (0413) 24 38 18, www.bernheze.nl.
U kunt bij deze makelaar terecht (niet bij de gemeente) voor meer informatie over de woningen, het verkooptraject en de opleverdata. De makelaar heeft een verkoopbrochure met bouwtekeningen en inschrijfnummers per woning.

Optie 1: digitaal inschrijven
Tijdens de inschrijfperiode kunt u digitaal inschrijven via deze website. Vanaf maandaf 17 november vindt u onderaan deze pagina een link om digitaal in te schrijven. Voor digitale inschrijving heeft u DigiD nodig. Via de betaalpagina kunt u het inschrijfgeld van 25,- op een veilige manier betalen met iDeal (uw thuisbankiersysteem) of creditcard (mastercard of visa). De ondertekening door DigiD dient als legitimatiebewijs.

Optie 2: inschrijven in het gemeentehuis
U kunt een inschrijfformulier afhalen bij de makelaar of vanaf maandag 17 november onderaan deze pagina downloaden en printen. Dit formulier (met kopie van een geldige legitimatiebewijs) kunt u tijdens de inschrijfperiode inleveren in het gemeentehuis, De Misse 6 in Heesch, onder betaling van 25,- (tijdens openingstijden). Hou hierbij rekening met eventuele wachttijd!

Loting op donderdag 11 december 2008
De kans is groot dat er meer inschrijvingen binnenkomen dan het aantal beschikbare woningen. Wij gaan dan over tot een openbare loting, onder toezicht van een notaris. Deze loting vindt plaats op donderdag 11 december 2008 in zaal Gemeenschaphuis De Stuik, Schoolstraat 14 in Vorstenbosch. Vanaf 19.30 uur verloten wij de starterswoning en aansluitend de overige woningen. Wanneer u heeft ingeschreven, ontvangt u geen aparte uitnodiging meer voor deze loting. De makelaar informeert alle inschrijvers over de uitslag van de loting. Wanneer u een woning krijgt toegewezen kunt u deze natuurlijk weigeren. U maakt dan echter geen kans meer op toewijzing van een van de overige woningen waarvoor u zich inschreef.

Starterslening
Als u in het plan een woning koopt tot 185.186,- komt u mogelijk in aanmerking voor een starterslening. De starterslening overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van de woning en het bedrag dat u als starter maximaal kunt lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De hoogte van de lening is afhankelijk van uw inkomen en vermogen en bedraagt maximaal 32.500,-. Klik hier voor de overige toekenningscriteria of vraag de informatiebrochure aan bij het domein bouwen en wonen van de gemeente, telefoon (0412) 45 88 88 of e-mail: bouwenenwonen@bernheze.org.

Informatie over de woningen en het traject
Voor al uw vragen over de woningen, het verkooptraject, de opleverdata en de uitslag van de loting kunt u contact opnemen met de makelaar (niet met de gemeente).
Heeft u vragen over de daadwerkelijke inschrijving? Stuur dan uw vraag per e-mail naar het gemeentehuis: bouwenenwonen@bernheze.org. U krijgt dan binnen twee werkdagen antwoord op uw vraag. U kunt natuurlijk ook uw vraag telefonisch aan ons stellen via (0412) 45 88 88.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35
kijk eens bij:
WOZ-loket