Gemeente Zwolle

Windesheim

Inleiding

In de dorpen Windesheim en Wijthmen worden, op verschillende manieren, nieuwe woningen gerealiseerd. De gemeente verkoopt kavels aan toekomstige bewoners in particulier opdrachtgeverschap. Op deze kavels is het mogelijk om vrijstaande woningen of 2 onder 1 kapwoningen te realiseren. Een geïnteresseerde bewoner koopt van de gemeente een kavel en kan daarop zijn of haar eigen woning realiseren.

Aan de Ploegweg in Wijthmen heeft de gemeente nog grond beschikbaar die geschikt is voor ontwikkeling van meerdere grondgebonden woningen. De gemeente verwacht eind dit jaar te starten met een inschrijving voor marktpartijen.

Daarnaast heeft DeltaWonen zowel in Windesheim als Wijthmen starters- en seniorenwoningen gerealiseerd.

Windesheim

Alle kavels in de eerste fase in Windesheim zijn vergeven. De meeste woningen op de kavels zijn gerealiseerd en een enkele is nog in aanbouw. Nu alle kavels van de eerste kavels zijn uitgegeven gaat de gemeente over tot het aanbieden van de kavels in de tweede fase. Vanaf 14 november 2008 tot en met 16 januari 2009 kunnen geïnteresseerden, die thans of vanaf 1 oktober 1988 minimaal 4
aaneengesloten jaren woonachtig zijn geweest in Windesheim of de directe omgeving, zich inschrijven.

Een brochure met informatie over de kavels, de bijbehorende voorwaarden voor inschrijving en het inschrijfformulier is verkrijgbaar vanaf vrijdag 14 november 2008 bij het Informatiecentrum van de gemeente Zwolle, gevestigd in het stadhuis (geopend op maandag van 13.00 - 17.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 - 16.00 uur). Vanaf dezelfde datum worden één of meerdere exemplaren ter inzage gelegd in het dorpshuis te Windesheim.

Het inschrijfformulier dient voor afloop van de inschrijvingstermijn in een gesloten enveloppe te worden ingeleverd bij Notaris Trip & De Boer, t.a.v. loting kavels fase twee Windesheim, Eekwal 7, 8011 LA Zwolle, eventueel tegen afgifte van een bewijs van ontvangst.

Informatie

Op deze pagina kunt u de brochure, het lotingreglement twee onder een kap bouwkavels, het lotingreglement particulier bouwkavels en het beeldkwaliteitsplan voor Windesheim downloaden. Deze documenten geven u meer inzicht in de mogelijkheden die voor de locaties gelden.

Voor meer informatie over de beschikbaarheid van de kavels, prijzen, lotingreglement en de mogelijkheden, kunt u contact opnemen met de afdeling Vastgoed van de gemeente Zwolle. Contactpersoon is de heer A. Veldthuis, telefoonnummer (038) 498 29 37.