Musical Sunset Boulevard 125.000 kaarten verkocht

14/11/2008 09:36

Joop van den Ende Theaterproducties

MUSICAL SUNSET BOULEVARD 125.000 KAARTEN VERKOCHT

De musical Sunset Boulevard, die op 10 oktober in Koninklijk Theater Carré in première ging, heeft nu al 125.000 kaarten verkocht. Simone Kleinsma speelt Hollywoods glamourster Norma Desmond, die droomt van haar comeback. Antonie Kamerling is haar tegenspeler. Door de blessure van Simone Kleinsma speelde Pia Douwes de rol van Norma Desmond eerder dan verwacht. Haar première is vervroegd naar donderdag 20 november in het Parktheater in Eindhoven. De musical van Joop van den Ende Theaterproducties reist dit seizoen langs de vijftien grootste theaters van Nederland.

De landelijke dagbladen waren lovend over Sunset Boulevard: "in alle opzichten een volwassen musical." (NRC Handelsblad), "...Adembenemend en van absolute wereldklasse." (de Volkskrant), "Spectaculaire decors (van filmstudio tot de villa van Desmond) en prachtige kostuums.",

"heerlijk .. om twee uur bij weg te dromen" (De Telegraaf), "... Schitterende productie. Wow. Snel gaan kijken!" en "Kleinsma en Kamerling zijn grote klasse!" (Trouw).

Sunset Boulevard speelt zich af in het Hollywood van de jaren '50 waar het bruist en zindert van jong talent wat niets liever wil dan films maken. We zien de geschiedenis van glamourdiva Norma Desmond (Simone Kleinsma of Pia Douwes), één van de grootste Hollywoodsterren ten tijde van de 'stomme' film. Door de introductie van het geluid krijgt zij geen rollen meer, maar blijft ze jarenlang wanhopig wachten op haar grote comeback. Ze zet een jonge scriptschrijver, Joe Gillis (Antonie Kamerling) aan het werk om samen met haar die ene grote film te schrijven. Ze wordt verliefd op hem en verwacht haar grote comeback te maken op het witte doek. Sunset Boulevard is voor het eerst in Nederland te zien in een geheel eigen, nieuwe creatieve interpretatie onder regie van Paul Eenens.





http://www.musicals.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,