Gemeente Lochem


College legt werkbezoek af bij Delta in Zutphen

Burgemeester en wethouders legden vorige week een werkbezoek af aan Delta, het bedrijf dat voor de gemeenten Lochem, Bronckhorst, Brummen, Voorst en Zutphen de Wet sociale werkvoorziening uitvoert. Aanleiding voor het bezoek was de aanstelling van de nieuwe directeur Walter Cantrijn, die sinds 1 mei opvolger is van Tjeerd Visser.

Het college bezocht de afdelingen verpakkingen, metaal, de bezorgservice en externe plaatsingen. Die laatste afdeling is voor Delta van groot belang. Tweederde van de ongeveer duizend medewerkers werkt namelijk buiten de eigen locatie van de werkvoorziening. Lochem is, net als de andere deelnemende gemeenten, als opdrachtgever direct betrokken bij Delta. De wethouder sociale zaken - Thijs de la Court - is vertegenwoordiger van de gemeente in het bestuur. Ongeveer eenderde van het werk dat Delta doet is in opdracht van de gemeenten.

Na de uitgebreide rondleiding sprak het college met directeur Walter Cantrijn over zijn visie op de toekomst van het bedrijf. Delta biedt aan ongeveer duizend mensen met een zogeheten arbeidshandicap niet alleen werk, maar zorgt ook voor arbeidsontwikkeling van het individu en bevordert de geschiktheid van mensen voor de reguliere arbeidsmarkt.