Accounting Plaza ontsluit de Digitale nota via Bluem

14/11/2008 09:40

Bluem B.V.

Digitale nota wint VGP innovatie award 2008

Nederlands grootste financial shared service center Accounting Plaza en Bluem hebben deze week een contract getekend om de elektronische service ClearBIZZ aangeboden door Accounting Plaza te koppelen aan de "Digitale nota" van de banken. Dit geeft bedrijven die hun facturen elektronisch willen versturen via de ClearBIZZ service de mogelijkheid om hun particuliere klanten de facturen geheel elektronisch tot aan de bankomgeving te regelen.

Ook is het mogelijk voor bedrijven om de loonstroken digitaal aan te bieden aan de werknemers via de beveiligde omgeving van het internet bankieren.

"We hebben in Bluem de juiste partner gevonden, omdat het zakelijk model ons aansprak, en zij tevens in staat zijn per direct de grootste banken in Nederland voor ons te ontsluiten", alsdus Jan Burgers, die als unit manager de business unit 'Clearing' vertegenwoordigt, waar alle ontwikkelingen op het gebied van elektronische services van Accounting Plaza zijn ondergebracht. "De werkzaamheden om de technische koppelingen tussen onze bedrijven te realiseren wordt zo snel mogelijk in gang gezet en naar verwachting kunnen we vanaf begin 2009 de eerste facturen via de diverse bankportals gaan aanbieden" voegt Jan Burgers er nog aan toe.

Ook Rieko Kester van Bluem is verheugd over het samenwerkingsverband. "Wij zien Accounting Plaza als een innovatieve speler op het gebied van stroomlijnen van administratieve processen tussen partijen. Een partij met concrete B2B, B2C en HR oplossingen, voor Nederlandse en buitenlandse klanten. Het is een eer dat wij voor de Accounting Plaza totaalpropositie het Digitale nota verkeer met banken mogen verzorgen. De koppeling van onze systemen verzekert opdrachtgevers van een 'plug & play' Digitale nota service", aldus Rieko Kester.

De Digitale nota wint de VGP Innovatie Award 2008

Tijdens de DocumentLifeCycle 2008 is de VGP Innovatie Award toegekend aan de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) voor de nieuwe Digitale nota service. De Award is een prijs voor het meest innovatieve idee, product of ontwikkeling in de postmarkt. De prijs werd voor het eerst in 2007 uitgereikt door de Vereniging Grootgebruikers Postdiensten. Op maandag 10 november werd de award uitgereikt. De jury was vooral onder de indruk van de samenwerking in de keten, de industrie standaard die gerealiseerd is voor e-facturatie, het gemak dat dit oplevert voor nota-ontvangers en het besparingspotentieel voor verzenders. "Dit is de erkenning van de markt dat het product 'Digitale nota' een doorbraak zal betekenen op het gebied van elektronisch factureren", aldus Rieko Kester. De Digitale nota service van de ABN AMRO, Postbank en Rabobank maakt het mogelijk voor organisaties om hun facturen, loonstroken en uitkeringsspecificaties af te leveren aan klanten via internetbankieren. Voor de consument betekent de digitale nota vooral gemak, overzicht en altijd toegang. Tevens kunnen belangrijke nota's nooit meer kwijtraken en hoeven acceptgiro's niet overgetypt te worden bij betaling. Voor de verzender betekent het vooral een besparing op facturatie-, reconciliatie- en drukwerkkosten. Ook blijkt uit de eerste praktijkgegevens dat ontvangers van digitale nota's gemiddeld sneller betalen. De digitale nota is dus het alternatief voor een papieren nota.

Over Accounting Plaza

Als een van Europa's toonaangevende financial shared service centers neemt Accounting Plaza uw organisatie graag de administratieve zorgen uit handen. Met onze diensten haalt u de expertise in huis om uw financieel-administratieve en HR-processen effectiever, efficiënter en tegen lagere kosten uit te (laten) voeren. U concentreert zich op uw kernactiviteiten, waardoor marktkansen alle aandacht krijgen die ze verdienen.

Clearing van Accounting Plaza

Digitale administratieoplossingen, zoals elektronisch factureren, bieden alle mogelijkheid tot vernieuwing, kostenbesparing, efficiency en foutreductie. Clearing van Accounting Plaza is een platform voor al deze oplossingen en richt zich volledig op de ontwikkeling en implementatie van elektronische data-uitwisseling. Zo bieden we een zo eenvoudig mogelijke overgang naar volledige digitalisering van administraties zonder dat de continuïteit, kwaliteit en helderheid in gevaar komt.

Over Bluem

Bluem is voorloper op gebied van de Digitale nota service. Onze specialisatie is het digitaal presenteren en distribueren van facturen, salarisstroken en uitkeringsspecificaties. Zowel voor grote ondernemingen, als voor overheden en het MKB, hebben wij bewezen de juiste e-billing oplossingen te leveren. Deze zijn het resultaat van non-stop ontwikkeling, maken gebruik van diverse kanalen zoals de bank, e-mail of portal en spelen in op de integratie van factuur- en betaalstromen.





http://www.bluem.nl