Gemeente Leeuwarden

Nieuw Fries Museum vooraanzicht Nieuw Fries Museum vooraanzicht

Bijlagen:


* Planning project Nieuw Zaailand 117KB | PDF

Fries Museum weer toegetreden tot Project Nieuw Zaailand

Bron: Gemeente Leeuwarden (10-11-2008)

De gemeente Leeuwarden, het Fries Museum, IPMMC Vastgoed en Syntrus Achmea Vastgoed hebben bekendgemaakt dat het Fries Museum weer is toegetreden tot Project Nieuw Zaailand.

Hiermee maakt het Fries Museum weer volledig deel uit van het Project Nieuw Zaailand.

Onderdeel van de Samenwerkingsovereenkomst is de nieuwe planning van het project. Via de bijlage kunt u de planning van het project Nieuw Zaailand inzien. De renovatie van het Winkelcentrum Zaailand start in februari 2009. Het winkelcentrum Zaailand blijft tijdens de gehele bouwfase gewoon geopend. De huidige parkeergarage Zaailand sluit in maart 2009. Het nieuwe Fries Museum zal zijn afgerond in 2011, dat is binnen de randvoorwaarden van de subsidie. Verder is bekendgemaakt dat de partijen een Realisatieovereenkomst hebben getekend, waarin de onderlinge afspraken zijn vastgesteld. Hiermee is een belangrijke stap in het project gemaakt.

Om belangstellenden te informeren over de komende bouwfase wordt op zaterdag 22 november van 10.00 - 17.00 uur een informatiemarkt gehouden in het Winkelcentrum Zaailand. Iedereen is hier van harte welkom.