Korps Landelijke Politiediensten

Man mishandeld in trein bij overvalpoging

Weesp, 14-11-2008 o De Dienst Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten onderzoekt een overvalpoging op een passagier in een trein ter hoogte van Weesp. Dankzij de snelle inzet van de regiopolitie Gooi- en Vechtstreek zijn vijf verdachten uit Almere in de leeftijd van 17 tot 23 jaar zijn aangehouden. De verdachten zijn na kort verhoor in verzekering gesteld.

De 53-jarige man werd donderdag 13 november 2008 omstreeks 17.15 uur in de Sprinter ter hoogte van Weesp door vijf jongeren aangevallen en mishandeld. Ze konden de man niets afhandig maken, waarop het vijftal aan de noodrem trok en de stilstaande trein verliet. Een grote zoekactie in het buitengebied tussen Weesp en Naarden-Bussum met tientallen agenten, een helikopter en een speurhond, had al snel resultaat: alle vijf verdachten (leeftijd en woonplaats nog onbekend) konden worden aangehouden en ingesloten.

Donderdagavond zijn ze verhoord door de Spoorwegpolitie. De 53-jarige man heeft, na aan zijn letsel te zijn behandeld, aangifte gedaan. De trein heeft een half uur stil gestaan en kon daarna weer doorrijden naar zijn bestemming.