Datum: 14 november 2008

PERSVOORLICHTING IS VAN 10.00 TOT ONGEVEER 12.30 UUR IN OVERLEG. VOOR DRINGENDE ZAKEN ZIJN ZIJ SEMAFONISCH BEREIKBAAR.

Hillegom Verdachte van bedrijfsinbraak aangehouden De politie heeft vrijdag 14 november in de vroege ochtend een 42 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van inbraak in een supermarkt aan het Palet. Een politiestudent reed even na 23.00 uur langs de supermarkt en zag in zijn binnenspiegel een man naar de winkel lopen en naar binnen kijken. De politiestudent heeft collega's op de hoogte gebracht van de verdachte situatie. De agenten vermoedden, vanwege eerdere inbraken bij deze supermarkt, een voorverkenning om in te breken. Agenten zijn te voet de wijk ingegaan en hebben zich opgesteld in de omgeving van de supermarkt. Even voor 04.00 uur kwam er een auto aangereden. De bestuurder van de auto parkeerde naast de supermarkt, stapte uit en liep naar de winkel. De man verkende de omgeving rondom de winkel en liep terug naar zijn auto en rommelde in zijn kofferbak. De man die helemaal in het zwart gekleed was sloeg vervolgens de ruit naast de toegangsdeur in. Dit lukte uiteindelijk waarna de man de winkel in ging. Kort daarna kwam de man alweer de winkel uit met een gevulde tas. Op dat moment werd de man, inmiddels gemaskerd, aangehouden en geboeid overgebracht naar het bureau. In de tas bleek een grote hoeveelheid sigaretten en shag te zitten. De politie onderzoekt of de man betrokken is bij andere inbraken.

Katwijk Politie zoekt getuigen aanrijding Op woensdagmorgen 15 oktober omstreeks 10.45 uur is op het trottoir aan de Badstraat een 25 jarige inwoonster van Katwijk aangereden door een vrachtauto met onbekende bestuurder. Zij zette haar bromfiets op slot toen zij door de uitzwenkende achterzijde van een passerende vrachtwagen geraakt werd. De chauffeur is vervolgens zonder zich bekend te maken doorgereden. Overigens is het ook mogelijk dat hij er niets van gemerkt heeft. De Katwijkse heeft aan deze aanrijding een whiplash overgehouden en is onder behandeling van een fysiotherapeut. Mogelijk zijn er mensen die informatie hebben over deze aanrijding. Wij verzoeken hen contact op te nemen met de politie in Katwijk via het telefoonnummer 0900-8844.

Leiden Bromfietsdiefstal voorkomen Een agent in burger zag op donderdagmiddag 13 november, rond 15.55 uur, een verdacht tafereel voor een leegstaand pand aan de Jacob van Campenlaan. Twee jongens bogen zich over een bromfiets, terwijl een meisje op de uitkijk leek te staan. De twee jongens waren, zo bleek, bezig de bromfiets te stelen. De agent in burger riep assistentie in. Het geheel in de gaten houdend zag hij op een gegeven moment een man op de twee jongens aflopen die ruzie begon te maken. Hij bleek de eigenaar van de bromfiets te zijn. De twee jongens renden daarop weg, en lieten daarbij een eigen meegenomen bromfiets achter. De twee jongens werden even verder door de politie aangehouden. De bromfiets die door hen achter was gelaten, bleek ook gestolen te zijn. De twee verdachten, van 15 jaar uit Leiden, zijn op het politiebureau ingesloten. De politie zet het onderzoek naar hen voort en onderzoekt ook de betrokkenheid van het meisje in deze zaak.

Alphen aan den Rijn Fietsendieven aangehouden Een getuige zag donderdag 13 november, rond 14.30 uur, dat twee mannen een fiets hadden gestolen vanaf de Eisenhowerlaan en de fiets in een busje hadden gezet. Een agent in burger die in de buurt was zag het busje rijden en zette de achtervolging in. Hij lichtte ondertussen zijn collega's in voor assistentie. Het busje kon op de Vliestroom tegen gehouden worden. In de bus stonden twee fietsen en specifieke gereedschap om een fiets te kunnen stelen. De twee verdachten, een 28 jarige man uit Badhoeverdorp en een 25 jarige man uit Amsterdam, zijn aangehouden.

Een van de fietsen bleek gestolen te zijn vanaf de Kruisweg in Woubrugge. De eigenaar van de tweede fiets, een Gazelle herenfiets, is nog niet achterhaald. Dit is de fiets die werd gestolen vanaf de Eisenhouwerlaan in Alphen aan den Rijn. De politie vraagt de benadeelde contact op te nemen. Dit kan via 0900-8844 of op het dichtstbijzijnde politiebureau. De twee verdachten zijn lopende het onderzoek in verzekering gesteld. In het onderzoek wordt bekeken of zij mogelijk verantwoordelijk zijn voor meerdere fietsendiefstallen in de regio.

Bodegraven Verdachte van bedrijfsinbraak aangehouden De politie heeft vrijdag 14 november een 42 jarige man uit Zaandam aangehouden op verdenking van inbraak in een bedrijf aan de Julianastraat. Om 01.40 uur werd gemeld dat drie personen zich verdacht ophielden bij het bedrijf. De getuige hoorde knallen, keek naar buiten en zag de personen lopen. De politie heeft in de omgeving gezocht naar de daders. De verdachte werd op de Prins Hendrikstraat aangehouden. In de omgeving werden tientallen kazen aangetroffen. De politie doet verder onderzoek.

--- einde berichten ---