Politie Haaglanden

Persberichten 14 november

Haaglanden, 14-11-2008

Taxichauffeur onder invloed

Den Haag Bij een alcoholcontrole op de avond van woensdag 12 november op de Middachtenweg liep een 51-jarige taxichauffeur tegen de lamp. De man was aan het werk en vervoerde een klant toen hij in de politiefuik reed. De chauffeur moest mee naar het bureau, omdat hij had gedronken. Aan het bureau blies de man 505 ugl. De man verklaarde enkele biertjes en wijntjes gedronken te hebben. De politie maakte tegen de man proces-verbaal op. De passagier kon met een andere taxi zijn reis vervolgen. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Nieuwe koning mag paleis niet in

Den Haag Een 23-jarige Hagenaar werd donderdag 13 november om 16.45 uur weggestuurd bij de paleistuin aan de Prinsessewal. Hij vertelde de nieuwe koning van Nederland te zijn en wilde graag het paleis binnen. Na herhaald aandringen weigerde de man weg te gaan en hielden agenten hem aan. Op het politiebureau bleek de man onder invloed van alcohol en sliep hij zijn roes in een cel uit.

Man gooit jongen uit tram

Den Haag Een 49-jarige man uit Den Haag gooide donderdag 13 november om 09.05 uur op de Herman Costerstraat een 15-jarige jongen hardhandig uit de tram. De jongen verklaarde dat de man zich kennelijk zo stoorde aan het feit dat zijn muziek te hard stond, dat hij door de man de tram werd uitgegooid. Hij kwam hard op de grond terecht en de ambulance vervoerde hem naar het ziekenhuis waar in elk geval een hersenschudding werd geconstateerd. Agenten hielden de man aan en hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Tweetal probeert computers te stelen

Den Haag Een oplettende getuige belde vrijdagochtend 14 november om
01.30 uur de politie toen hij twee mannen over het hek van een afvalverzamelpunt aan de Plutostraat zag klimmen. De politie zette het terrein af en zag de twee mannen op het terrein lopen. De mannen hadden twee computers bij zich en wilden weglopen. Hierop werd het tweetal aangehouden.

Overvaller slaat autoruit in

Den Haag Een onbekende man probeerde vrijdagochtend 14 november omstreeks 00.15 uur een 34-jarige man uit Den Haag van zijn geld te beroven. Het slachtoffer parkeerde zijn auto aan de Leyweg en stapte uit, waarop een onbekende man geld van hem wilde. Toen bleek dat het slachtoffer geen geld bij zich had, richtte de woede van de overvaller zich op de auto van het slachtoffer. Met een fles vernielde de overvaller een autoruit en door het verbroken raam probeerde hij de autosleutels te pakken. Toen ook dat niet lukte, ging de overvaller er vandoor. Het slachtoffer deed aangifte.

110 km per uur door de bebouwde kom

Den Haag Doordat hij met zeer hoge snelheid over de Singel reed, trok een 32-jarige automobilist uit Den Haag vrijdagochtend 14 november de aandacht van surveillerende politieagenten. De agenten zagen de automobilist om 00.55 uur rijden. De automobilist reed niet alleen hard, maar negeerde ook enkele rode verkeerslichten. De agenten zetten de achtervolging in en klokten de snelheid op 110 km per uur waar 50 is toegestaan. De automobilist werd staande gehouden en moest zijn rijbewijs inleveren. Ook kreeg hij een proces-verbaal voor de verkeersovertredingen.

Verkeerscontrole: 10 % in de fout

Den Haag De politie heeft donderdag 13 november tussen 13.30 en 17.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Donau. In totaal werden 218 voertuigen gecontroleerd en kregen 20 bestuurders een bekeuring. Twaalfmaal voor het niet dragen van een autogordel, zes maal voor mobiel bellen tijdens het autorijden, één automobilist reed te snel en een automobilist kreeg een bekeuring voor het negeren van een rood verkeerslicht.

Scooterrijdster raakt gewond bij aanrijding

Den Haag - Een 34-jarige Haagse raakte op donderdag 13 november rond 12.30 uur gewond bij een aanrijding met een auto. De vrouw reed op haar scooter op de Van Alkemadelaan tegen de richting in. Een 60-jarige vrouw uit Rijswijk reed met haar auto in de Schoutenstraat in de richting van de Van Alkemadelaan en zag de vrouw op de scooter over het hoofd. De scooterrijdster viel op de grond. Het ambulancepersoneel bracht haar met onbekend letsel naar het ziekenhuis.

Fietsster raakt gewondbij aanrijding

Den Haag - Een 17-jarige Haagse fietsster raakte op donderdag 13 november gewond bij een aanrijding met een auto. De Haagse reed rond 18.45 uur op de kruising van de Koningskade met de Dr. Kuyperstraat door het rode verkeerlicht. Een 59-jarige Hagenaar stak op dat moment de kruising over en kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietsster liep letsel op aan haar mond en hoofd. Het ambulancepersoneel bracht haar het ziekenhuis.

Dubbel in de fout

Den Haag - Een 24-jarige vrouw uit Gouda was op vrijdag 14 november wel erg hardleers. Agenten zagen de vrouw de eerste keer om 1.00 uur in de Stevinstraat rijden. Tijdens een controle ontdekten de agenten dat de vrouw met een slok te veel op achter het stuur zat. Ze namen haar mee naar het politiebureau voor een blaastest. De vrouw blies 710 ugl. Met een rijverbod van acht uur kon zij weer naar huis. Om 3.45 uur zagen de agenten op de Rijslag de vrouw weer achter het stuur zitten. Wederom namen ze haar mee naar het politiebureau. Bij de blaastest blies zij nu 445 ugl, waarop haar rijbewijs werd ingevorderd. Om te voorkomen dat zij voor de derde keer onder invloed aan het verkeer zou deelnemen werd, in overleg met de Officier van Justitie, haar voertuig in beslag genomen. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Een slok te veel

Den Haag De politie hield op donderdag 13 november om 21.00 uur een 22-jarige Hagenaar aan voor het rijden onder invloed. De man fietste zonder verlichting op de Groot Hertoginnelaan. Toen de agenten de man hierop aanspraken kwam de alcohollucht hen tegemoet. De Hagenaar werd meegenomen naar het politiebureau voor een blaastest en blies 705 ugl. De man kreeg een bekeuring voor het rijden zonder verlichting en rijden onder invloed. Met een rijverbod van acht uur kon hij weer naar huis. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Mishandeling

Den Haag Twee 22-jarige Hagenaars maakten op donderdag 13 november melding van een mishandeling. De twee hadden voorafgaand aan een voetbalwedstrijd een woordenwisseling gekregen met andere jongeren. Toen zij na de voetbalwedstrijd naar huis wilden, stond een grote groep jongeren de Hagenaars op te wachten. Zij kregen meerdere klappen in het gezicht. Uiteindelijk konden ze vluchten, waarna ze de politie belden. Met een goed signalement konden de agenten even later twee verdachten, een 19-jarige Leidschendammer en een 19-jarige Hagenaar, aanhouden. Zij werden meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie heeft de zaak momenteel in onderzoek.

Gevaarlijk experiment met vuurwerk

Leidschendam Politieagenten beëindigden donderdag 13 november om 15.30 uur een gevaarlijk experiment met vuurwerk. Een 23-jarige Leidschendammer stak in de Horre met een rotje een hoeveelheid carbid in een melkbus aan waardoor het deksel ver weg schoot. De politie maakte proces-verbaal op.

Met gestolen fiets op pad

Leidschendam Een 40-jarige Voorburger kon donderdag 13 november om 10.25 uur zijn fiets inleveren. De man fietste over de Johan Sebastiaan Bachlaan. Agenten zagen dat het fietsslot ontbrak en hielden de man staande. Hij verklaarde de fiets voor 75 euro van een onbekende man gekocht te hebben. De man kreeg een boete van 300 euro wegens heling, omdat de fiets van diefstal afkomstig bleek.

Ruiters gedupeerd ma diefstal van zadels

Wassenaar Onbekenden braken tussen woensdag 12 november 22.00 uur en donderdag 13 november te 07.45 uur in bij een manage aan de Oostdorperweg. Zij namen daarbij acht zadels mee uit de zadelkamer. Zeven ruiters zijn gedupeerd nu hun zadel is weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en roept getuigen op zich te melden aan Bureau Wassenaar via 0900-8844.

Met de schrik vrij

Wassenaar Een 11-jarige jongen kwam donderdag 13 november om 15.30 uur met de schrik vrij. De jongen werd op zijn fiets op de rotonde aan de Prinsenweg aangereden door een 24-jarige automobilist. Hij kwam ten val, maar raakte daarbij niet gewond.

Hennepkwekerij in woning

Rijswijk Politieagenten troffen donderdagavond 13 november om 20.00 uur in een woning aan de Broekslootkade een hennepkwekerij aan. De 35-jarige bewoonster had in een van de kamers een kleine hennepkwekerij ingericht met 83 planten. Agenten ontmantelden de kwekerij en maakten proces-verbaal op. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Politie zoekt getuigen verkeersongeval

Naaldwijk Politie haaglanden is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval op de Zwartendijk. Woensdag 12 november om 16.15 uur reed een 15-jarige fietsster over het fietspad op de Zwartendijk. Toen zij ter hoogte van de brug over de Gantel reed, werd zij ingehaald door een donkere scooter. Bij het inhalen raakte de bestuurder de vrouw, die hierdoor ten val kwam. De scooterrijder reed door zonder zich om het gewonde meisje te bekommeren. De scooter werd bestuurd door een vrouw. Zij droeg paardrijkleding en had een rode helm op. Onder helm was lang blond haar zichtbaar. Wie kent deze bestuurster of heeft het ongeval zien gebeuren? Bel dan met de politie in het Westand via 0900-8844.

Dronken bromfietser veroorzaakt ongeval

s-Gravenzande Een 43-jarige bromfietser veroorzaakte donderdag 13 november om 12.35 uur een ongeval op de Koningin Julianaweg. Agenten die ter plaatse een onderzoek instelden roken een flinke alcohollucht. Dat was niet zo verwonderlijk aangezien de man later aan het bureau 825 ugl blies.De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Politie controleert fietsverlichting

Delft Politieagenten controleerden donderdagochtend 13 november in de ochtenduren de verlichting van het fietsverkeer op het Lokomotiefpad en het Bolwerk. Twintig fietsers kregen een bekeuring.Om verkeersveiligheid van fietsers en bromfietsers, de meest kwetsbare verkeersdeelnemers, te vergroten controleert Politie Haaglanden de komende maanden in de hele regio intensief op het gebruik van de juiste verlichting en reflectoren. Een bekeuring voor defecte fietsverlichting bedraagt 20 euro.
Vanaf 1 november 2008 zijn ook losse fietslampjes toegestaan. Het gebruik van losse lampjes is wel aan enkele voorwaarden gebonden: De losse lampjes mogen bevestigd zijn op de fiets óf op het bovenlichaam van de
fietser, maar niet op de armen, benen of het hoofd. Op de borst moet wit of geel licht gedragen worden en rood licht op de rug.
De losse lampjes mogen worden bevestigd op de kleding, op een tas of iets
vergelijkbaars. Zit er iemand achterop, dan mag die het achterlicht op zijn rug dragen.
Andere weggebruikers moeten de verlichting voortdurend en zonder onderbreking
kunnen zien. De lampjes mogen dus niet knipperen of deels bedekt zijn.
Er worden geen eisen gesteld aan de lichtsterkte van de lampen zolang deze de andere weggebruikers niet verblinden. Meer informatie staat op de internetsitewww.losselampjesmogenook.nl

Winkeldief verstopt zich onder geparkeerde auto

Zoetermeer Een 27-jarige winkeldief uit Den Haag trachtte zich donderdag 13 november om 17.20 onder een geparkeerde auto te verstoppen voor zijn achtervolgers. De man werd betrapt bij een winkeldiefstal aan de Amsterdamsestraat en ging er rennend vandoor. Beveiligers haalden de man onder een auto vandaan en droegen hem over aan de politie.

Lastige klant

Zoetermeer Een 19-jarige Hagenaar maakte het zichzelf donderdag 13 november om 16.30 uur onnodig moeilijk. De man kreeg een bekeuring, omdat hij door het Stadshart fietste. Hij weigerde mee te werken aan het verstrekken van zijn gegevens en beledigde een politieagent. Die kon niet anders dan de man aanhouden. Bij aanhouding verzette de 19-jarige zich waardoor de agent genoodzaakt was de man onder dwang aan te houden. Hij kreeg meerdere processen-verbaal.

Auto-inbreker aangehouden dankzij getuige

Zoetermeer De politie kon vrijdag 14 november dankzij een oplettende getuige om 03.00 uur een 21-jarige auto-inbreker aanhouden. De getuige, een 36-jarige Zoetermeerder, belde de politie toen hij op de Stadhoudersring twee mannen zag inbreken in de auto van een rijschool. Hij bleef aan de telefoon met de politie en kon zo kon aangeven in welke richting de mannen wegliepen. Agenten konden daarop één van de twee, een 21-jarige man uit Rotterdam, in het winkelcentrum aanhouden.

Verwarde vrouw steekt buurvrouw

Zoetermeer Een 54-jarige vrouw liep donderdag 13 november om 12.45 uur een snijwond aan haar hand op toen haar verwarde buurvrouw haar met een mes stak. Ze kon op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis om de wond te laten hechten. De verwarde vrouw, een 63-jarige Zoetermeerse, werd in haar woning aan de Dunantstraat aangehouden. Op het politiebureau maakten agenten proces-verbaal op en waarschuwden hulpverleningsdiensten. Wat de aanleiding voor de steekpartij was, is nog onduidelijk. De politie onderzoekt de zaak.

Politie controleert fietsverlichting

Zoetermeer Politieagenten controleerde donderdagochtend 13 november tussen 07.00 en 08.00 uur de verlichting van het fietsverkeer in de Eerste Stationsstraat. Dertien fietsers kregen een bekeuring.Om verkeersveiligheid van fietsers en bromfietsers, de meest kwetsbare verkeersdeelnemers, te vergroten controleert Politie Haaglanden de komende maanden in de hele regio intensief op het gebruik van de juiste verlichting en reflectoren. Een bekeuring voor defecte fietsverlichting bedraagt 20 euro. Vanaf 1 november 2008 zijn ook losse fietslampjes toegestaan. Het gebruik van losse lampjes is wel aan enkele voorwaarden gebonden:
De losse lampjes mogen bevestigd zijn op de fiets óf op het bovenlichaam van de
fietser, maar niet op de armen, benen of het hoofd. Op de borst moet wit of geel licht gedragen worden en rood licht op de rug.
De losse lampjes mogen worden bevestigd op de kleding, op een tas of iets
vergelijkbaars. Zit er iemand achterop, dan mag die het achterlicht op zijn rug dragen.
Andere weggebruikers moeten de verlichting voortdurend en zonder onderbreking
kunnen zien. De lampjes mogen dus niet knipperen of deels bedekt zijn.
Er worden geen eisen gesteld aan de lichtsterkte van de lampen zolang deze de andere weggebruikers niet verblinden. Meer informatie staat op de internetsitewww.losselampjesmogenook.nl