Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 13-11-2008

Politie assisteert bij bedrijfsongeval

ERICA Woensdagmiddag kreeg de politie de melding van een bedrijfsongeval aan de Ericasestraat. Ter plaatse bleek dat een 49-jarige man uit Erica een grote baal stro op zich had gekregen. De man wilde met een shovel een baal stro van 300 kg van enkele meters hoog pakken toen deze vervolgens op de shovel en daarna boven op de man viel. Toen de hulpdiensten arriveerden was de man aanspreekbaar. Hij is zwaar gewond per trauma heli overgebracht naar het UMCG te Groningen. (08-191488)

Kop staart botsing

BEILEN - Woensdagavond reed een 39-jarige automobiliste uit Beilen over de Linthorst Homanweg toen zij plotseling moest remmen. Hierdoor botste een 27-jarige automobilist uit Beilen achter op haar, waardoor vervolgens een 20-jarige automobiliste uit Hoogersmilde beide voertuigen niet meer kon ontwijken. De vrouw uit Hoogersmilde is hierbij licht gewond geraakt en is op eigen gelegenheid naar de huisartsenpost gegaan. (08-191587)

Politie zoekt getuigen ongeval A28 Beilen

BEILEN Woensdagavond rond 20.00 uur heeft er op de A28 ter hoogte van Beilen een ongeval plaats gevonden. Een 25-jarige automobiliste uit Assen reed in de richting van Hoogeveen toen zij door nog onbekende reden plots tegen een auto botste die stilstond op de rijbaan. De 51-jarige automobilist uit Dwingeloo zat op dat moment nog in de stilstaande auto. Vervolgens kon een 37-jarige automobiliste uit Schuinesloot beide voertuigen niet meer ontwijken. Zij en de man uit Dwingeloo zijn bieden ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De politie wil graag in contact komen met getuigen van dit ongeval. Zij kunnen zich melden bij de politie in Beilen via 0900-8844. (08-191608)

Twee mannen aangehouden voor diefstal

ASSEN In de nacht van woensdag op donderdag zijn op De Lariks een 28-jarige man uit Assen en een 50-jarige man uit Beilen aangehouden op verdenking van diefstal. Tijdens een surveillance zagen agenten dat beide mannen zich verdacht gedroegen. Bij nader onderzoek bleek dat de mannen een TomTom hadden gestolen. Daarnaast had de 50-jarige man ook drugs bij zich. Beide mannen zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt. (08-191623)

Brand in bedrijfspand

KLAZIENAVEEN Woensdagavond kreeg de politie de melding van een brand aan de Industriestraat. Ter plaatse bleek het te gaan om een bedrijfspand welke in brand stond. De brandweer had de brand snel onder controle. Ten tijde van de brand waren en geen mensen aanwezig in het pand. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. (08-191615)

Brand in leegstaande woning

WEITEVEEN In de nacht van woensdag op donderdag heeft er een brand gewoed in leegstaande woning aan de Zuidersloot. Ten tijde van de brand waren er geen mensen in het pand. Een gedeelte van de woning is verloren gegaan. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. (08-191634)

Jongen aangehouden overlast vuurwerk

KLAZIENAVEEN Woensdagavond is een 16-jarige jongen uit Klazienaveen aangehouden. De jongen had eerder die avond met behulp van een melkbus carbid af geschoten. Tegen de jongen is proces verbaal opgemaakt. (08-191600)

Politie bekeurt in Bargeres

EMMEN In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 november heeft de politie op diverse plaatsen gecontroleerd op het parkeerbeleid in de wijk Bargeres. Diverse straten, zoals de Ruinerbrink, de Calthornerbrink, de Slenerbrink, de Zuidlaarderbrink, de Hesselterbrink en de Holtingerbrink zijn o.a. na klachten van buurtbewoners door de politie bezocht.

Vier eigenaren van voertuigen die langer zijn dan 6 meter of hoger dan 2.40 meter (vrachtautos / grote bestelbussen etc.) hebben een bekeuring ontvangen. Een eigenaar van een camper die zijn voertuig langer geparkeerd had dan de toegestane termijn van vijf dagen kreeg eveneens een bekeuring. Eén eigenaar kreeg een bekeuring omdat een voertuig op een groenstrook stond geparkeerd.

Onlangs heeft de wijkagent in de wijkkrant aandacht gevraagd voor de parkeerregels en het naleven ervan. Ook de controles werden aangekondigd. zou worden. Vervolgcontroles worden niet uitgesloten.

In de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Emmen staat dat het verboden is een caravan, kampeerwagen, woonwagen, camper, magazijnwagen, aanhangwagen, keetwagen of een ander dergelijk voertuig bestemd voor recreatie, langer dan vijf achtereenvolgende dagen op de weg te plaatsen of te hebben. (deze vijf dagen geldt niet in tijdvak van 1 mei tot 1 september. Dan geldt een periode van veertien dagen)

De genoemde afmetingen zijn ingesteld voor met name de grote vrachtautos maar ook de grote typen bestelbussen vallen daaronder. Met name in de weekenden zie je de grote trucks met oplegger binnen de bebouwde kom in woonwijken staan. Vaak verkeersgevaarlijk en tot grote ergernis van buurtbewoners.

De gemeente Emmen heeft overigens bij de toegangswegen borden staan waaruit blijkt dat het verboden is om deze grote voertuigen binnen de bebouwde kom te parkeren! (08-190529)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.