Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 14-11-2008

Inbraak in restaurant
EMMEN In de nacht van woensdag op donderdag vond er een inbraak plaats in een grillroomrestaurant aan de Weerdingerstraat. De toegangsdeur werd vernield waarna de daders de gokkasten leeghaalden, een mobiele telefoon en een lcd-televisie wegnamen. (08-191652)

Winkeldieven betrapt

KlAZIENAVEEN Een 46-jarige Emmenaar werd donderdagmorgen betrapt tijdens een winkeldiefstal. Bij een supermarkt aan de Langestraat nam de man 2 pakjes shag weg zonder af te rekenen. Na overleg met justitie leverde dit de dief een geldboete van 150 euro op. (08-191700)

ZUIDLAREN Aan de Stationsweg werd donderdagmiddag een 76-jarige vrouw uit Hoogezand aangehouden. Ze nam kort daarvoor 3 pakjes sigaretten weg en stopte deze in haar tas. Bij de kassa rekende ze een aantal boodschappen af echter de sigaretten niet. (08-191784)

EMMEN Een 15-jarige knaap uit Odoorn werd donderdagmiddag in Emmen aangehouden als verdachte van winkeldiefstal. Bij een kledingzaak aan het Mondriaanplein pikte hij een armband ter waarde van 3.90 euro. Hij was in het bezit van dezelfde armband maar daar was de sluiting van kapot. Omdat hij geen geld had om een nieuwe te kopen besloot hij er een te stelen. Na overleg met de ouders werd er een Halt-proces-verbaal opgemaakt. (08-191786)

Gewonden bij aanrijdingen
EMMEN Op de kruising Landschaplaan met de Statenweg raakte donderdagmiddag een 27-jarige vrouw gewond. De uit Emmen afkomstige vrouw fietste over het naast de Statenweg gelegen fietspad en kreeg op de genoemde kruising geen voorrang van een 59-jarige automobiliste uit Emmen. Ze moest met onbekend letsel overgebracht worden naar het Scheperziekenhuis in Emmen. (08-191742)

HOOGEVEEN Donderdagmiddag vond er een aanrijding plaats op de Griendtsveenweg. Hierbij wilde een 38-jarige automobilist uit Westerbork de uitrit bij een bedrijf uitrijden om de Griendtsveenweg op te slaan. Omdat zijn uitzicht belemmerd werd door een geparkeerde vrachtauto reed hij een klein stukje het bromfietspad op om te kunnen zien of de weg vrij was. Hierbij zag hij een 17-jarige uit Hollandscheveld afkomstige bromfietser over het hoofd. Deze kwam ten val en hield een pijnlijke knie aan de aanrijding over. (08-191803)

Politie controleert op snelheid
ANNEN-GIETEN Donderdag werden er snelheidscontroles (laser) gehouden op de Ronkelskamp en de Zuidlaarderweg in Annen en de Asserstraat in Gieten. In Annen hielden de weggebruikers zich aan de maximum snelheid. In Gieten werden 6 bestuurders bekeurd. De hoogste gemeten snelheid was 95 km/u terwijl maximaal 60 km/u was toegestaan. (08-191766)

Hardleerse bestuurder loopt twee keer tegen de lamp

HOOGEVEEN Een 28-jarige Hoogevener werd in de nacht van donderdag op vrijdag op de Van Goghlaan bekeurd terzake het rijden onder invloed, 500 ug/l, en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. De man, die in zijn auto de nacht verder door wilde brengen, besloot ongeveer anderhalf uur later toch weer verder te gaan rijden. Wederom werd hij door de politie aan de kant gezet. Dit leverde hem een tweede aanhouding op. Nu werd ook zijn auto inbeslaggenomen. (08-191930 / 08/191940)

Woninginbraken

ASSEN Donderdagmiddag vond er een inbraak plaats in een woning aan de Vaart Zuidzijde. De dader is vermoedelijk door een openstaand raam naar binnen geklommen. De buit bestond uit een flatscreen televisie. (08-191839)

ASSEN In de Emmastraat werd donderdag ook ingebroken in een woning. Een kelderraam en een uitzetraam werden vernield om binnen te kunnen komen. Een LCD-tv werd ontvreemd. (08-191849)

Politie bekeurt snelle bromfietser
MEPPEL Een 16-jarige knaap uit Meppel werd donderdagmiddag op de Vledders staande gehouden met zijn bromscooter. Tijdens controle van het voertuig aan het bureau werd op de rollentestbank een vermogentest uitgevoerd. De bromscooter scoorde een snelheid van 90 km/u. Hij werd bekeurd voor zijn opgevoerde bromscooter. (08-191804)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280