Persberichten Heuvelrug 10.35 uur

Utrecht, 14-11-2008

Rijden onder invloed

AMERONGEN Op donderdagavond 13 november omstreeks 19.50 uur heeft een verkeersongeval tussen drie automobilisten plaatsgevonden op de kruising Koenestraat en Prinses Irenelaan.

Op de kruising kwamen de drie automobilisten uit Eck en Wiel, Amerongen en Culemborg kort na elkaar in botsing. Ze hebben hierbij allen letsel opgelopen. Uiteindelijk bleek dat een 71-jarige automobilist uit Amerongen wel onder invloed van alcohol was. Hij werd aangehouden. Op het bureau wees de ademanalyse 410 gl/uit. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hem is een rijverbod van een uur opgelegd.

Beroving schooltas

VEENENDAAL Op donderdag 13 november heeft de politie twee jongens aangehouden die een andere jongen met geweld van zijn schooltas zouden hebben beroofd.

Na de melding van de beroving gingen agenten poolshoogte nemen op de Vondellaan. Na onderzoek bleek dat de tas uit de handen van een 16-jarige jongen uit Veenendaal was getrokken. Hierbij werd het slachtoffer door één van de verdachten geslagen. Na getuigenverklaring konden agenten een 15-jarige en 16-jarige jongen uit Veenendaal aanhouden die waarschijnlijk betrokken waren bij de beroving. Ze zijn ingesloten voor verhoor.

Autos in brand

VEENENDAAL Op de Gilbert van Schoonbekestraat zijn vrijdagmorgen 14 november vier autos uitgebrand. Politie en brandweer kregen omstreeks 03.30 uur de melding dat een geparkeerde auto in brand stond. Als snel vatten ook twee andere autos en een busje vlam. De brandweer bluste de brandende voertuigen. De politie stelt een onderzoek in naar het onstaan van de brand. Personen die hierover informatie hebben, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Heuvelruig, op tel: 0900-8844. Anoniem kunnen tipgevers bellen met 0800-7000.