Nationaal Huidcentrum komt patiënt met huidproblemen tegemoet

14/11/2008 10:59

Nationaal Huidcentrum

Bussum, november 2008 - Steeds meer mensen met huidproblemen stuiten op het probleem van wachtlijsten bij dermatologen in de reguliere ziekenhuizen. Daarbij komt dat het aantal patiënten met (ernstige) huidafwijkingen de komende jaren alleen maar verder zal stijgen. Dat stelt dr. Eli Navadeh, dermatoloog verbonden aan het Nationaal Huidcentrum in Bussum, dat sinds oktober haar deuren geopend heeft.

Veel mensen besteden onvoldoende aandacht aan hun huid, waardoor op latere leeftijd soms ernstige problemen kunnen ontstaan. Epidemiologische studies wijzen op de gevaren van overmatige blootstelling aan UV straling, vooral tijdens de kinderjaren. "Ik zie in mijn praktijk iedere 10 jaar een verdubbeling van het aantal patiënten met huidkanker, waarvan (verre) zonnige vakanties, gebruik van zonnebanken en onvoldoende bescherming de belangrijkste boosdoeners zijn".

Het Nationaal Huidcentrum wil juist voor de risicogroepen, zoals mensen met bijv. (moeder)vlekken, een bijdrage leveren door deze mensen te screenen (HuidScan) zodat vroegtijdig een diagnose gesteld kan worden en hun overlevingskansen verbeteren. Als zelfstandig behandelcentrum (ZBC) staat de kliniek garant voor optimale verzekerde zorg en behandeling van bijna alle patiënten met huidproblemen. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van de laatste technieken en ontwikkelingen en state of art laserapparatuur. Daarbij kent de kliniek geen wachtlijsten en kan de patiënt binnen een week terecht voor een consult en kan binnen twee weken met de behandeling gestart worden. Daarnaast is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht van iedere patiënt/cliënt en wordt men ontvangen in een prettige en rustige ambiance.

Naast de verzekerde zorg en de preventieve huid screening kan men hier ook terecht voor allerhande cosmetische huidverbeterende en huidverjongende behandelingen. Steeds meer mensen voelen zich jong en willen graag "mooi" oud worden. Door acne problemen in het verleden of verminderde aandacht voor hun huid tijdens hun jeugd, is de kwaliteit van hun huid vaak niet in overeenstemming met hun gevoel. Veelal is daar met een paar eenvoudige behandelingen veel aan te doen.

Het Nationaal Huidcentrum is gevestigd tegen het centrum van Bussum, heeft ruime parkeerfaciliteiten en is tevens goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Voor uitgebreide informatie kunt u een bezoek brengen aan de website www.nationaalhuidcentrum.nl, waar u als patiënt/cliënt tevens online afspraken kunt maken en uw gegevens kan beheren.

Het behandelcentrum is gevestigd op de Olmenlaan 38, 1404 DG in Bussum, telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 035-6927000. Er zijn avond spreekuren en er bestaat een mogelijkheid om op zaterdagen de dermatoloog te consulteren. Tevens kunnen patiënten en cliënten online op de website inloggen en hun gegevens en afspraken beheren.