Gemeente Nijkerk


Gemeente Nijkerk heeft nieuw kunstwerk

Op woensdagmiddag 12 november onthulden wethouder Theo Manten, Joey van Twillert en de heer van Slooten (oud-directeur van de Christelijke Technische School) een kunstwerk aan de Wallertraat / Vetkamp. Dit kunstwerk is ter nagedachtenis aan de Christelijke Technische School Nijkerk. Joey van Twillert, leerling van het Corlaer College, afdeling metaaltechniek was betrokken bij het ontwerp van het kunstwerk.

In zijn dankwoord noemde Theo Manten de sponsor Eric Kuyer van Kuyer Metaal B.V., de heer De Vries van t Kalkhok en Erik Vos van het bedrijf Vos & Teeuwissen.
Met een gift heeft Vos & Teeuwissen de realisatie van het kunstwerk mogelijk gemaakt. Ook een dankwoord voor de technische realisatie van het kunstwerk aan de heer Bouwman en mevrouw Verkaaik. Daarnaast noemde de wethouder de docent handvaardigheid, mevrouw Van der Ploeg-De Graaf. Zij heeft in haar lessen de eerste ontwerpen van het kunstwerk gezien. Deze personen, maar ook de heer de Ruiter en de heer van Slooten ontvingen bloemen van de wethouder.

Door emmers met spijkers tegen het kunstwerk aan te gooien is het kunstwerk onthuld.