Persberichten Rijn & Venen, 11.10 uur

Utrecht, 14-11-2008

Dodelijk ongeval

MONTFOORT Een bejaarde man kwam op donderdagmiddag 13 november bij een ongeval om het leven.

Rond 12.55 uur reed een 72-jarige automobilist uit Abcoude met zijn auto over de Heeswijk, komende uit de richting van De Meern. Bij hem in de auto zat een 84-jarige man uit Breukelen. Ter hoogte van een links van de weg gelegen inrit stopte de automobilist om de inrit in te kunnen rijden. Achter hem reed een 21-jarige man uit Noordwijkerhout met een klein model vrachtwagen. Hij merkte te laat dat de automobilist voor hem stilstond. De Noordwijkerhouter remde hard, probeerde uit te wijken, maar kon niet voorkomen dat hij met de linkervoorzijde van de vrachtwagen tegen de rechterachterzijde van de auto botste.

Door de aanrijding werd de auto op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer gedrukt. Daar reed juist op dat moment een 31-jarige automobilist uit Utrecht. Hij botste frontaal op de auto van de man uit Abcoude, waarna de Utrechter tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam. Door de klap van de aanrijding werd de 84-jarige passagier uit Breukelen uit de auto van de Abcoudenaar geslingerd.

Gezien de ernst van het letsel kwam ook een traumahelikopter ter plaatse. Hulp aan het 84-jarige slachtoffer mocht echter niet meer baten, hij is aan zijn verwondingen overleden. De 72-jarige Abcoudenaar werd met meerdere botbreuken per ambulance naar het Sint Antoniuziekenhuis in Nieuwegein gebracht en is daar opgenomen. De Utrechter werd met licht letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten.

De provinciale weg N228 is voor enige uren afgesloten geweest. Door de Verkeerspolitie Utrecht is een onderzoek ingesteld.

Fietsster gewond

MIJDRECHT Een fietsster raakte op donderdagavond 13 november gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 22.25 uur reed een 54-jarige automobilist uit Mijdrecht over de Anselmusstraat. Op de rotonde met de Bozenhoven verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende 44-jarige fietsster uit Wilnis, met een aanrijding tot gevolg.

De fietsster werd met een hoofdwond en enkele kneuzingen per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Fietser komt om

LOENEN AAN DE VECHT Een fietser kwam op donderdagmorgen 13 november om het leven bij een ongeval met een betonwagen.

Rond 07.40 uur reed een 24-jarige chauffeur uit Purmerend met een vrachtwagen (betonwagen) over de Oud Over, een smalle weg. Hij merkte dat hij te ver door was gereden en zag tevens dat een automobilist hem tegemoet kwam. Daarom reed hij achteruit, maar zag daarbij niet dat achter hem een 20-jarige man uit Breukelen fietste. De fietser zag geen kans meer om uit te wijken of te keren en werd door de betonwagen overreden. Hij was op slag dood.

Door de Verkeerspolitie Utrecht is ter plaatse een onderzoek ingesteld. De vrachtwagenchauffeur werd voor verhoor naar het politiebureau overgebracht.

Scootercontrole

MONTFOORT/WOERDEN De politie heeft op donderdag 13 november tussen 13.30 uur en 20.00 uur een scootercontrole gehouden.

De controle vond plaats op het IJsselveld in Montfoort en het Stationsplein-noord in Woerden. In totaal 47 brom- en snorfietsen werden door motoragenten naar de controleplaatsen geleid, 28 waren geheel in orde, voor de overige 19 werden 25 bekeuringen uitgeschreven. Er werd onder andere bekeurd voor: te veel vermogen (12), papieren niet kunnen tonen (7), lekke uitlaat (1) en niet deugdelijke stuurinrichting (1). Tevens werden daarbovenop nog zes fietsers bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was.

Twee gewonden

WOERDEN Bij een aanrijding tussen een fietser en bromfietser raakten op donderdag 13 november beiden gewond.

Rond 08.10 uur reed een 51-jarige man uit Montfoort met zijn fiets over de Cattenbroekerdijk, komende uit de richting van Montfoort. Op de kruising met de Zeeweg sloeg hij plotseling zonder richting aan te geven links af. Op dat moment werd hij net ingehaald door een 17-jarige bromfietser uit Montfoort, met een aanrijding tot gevolg. Beiden kwamen ten val.

De fietser liep meerdere gebroken ribben en een hoofdwond op. Hij werd per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht. De bromfietser liep letsel aan zijn schouder op, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Motorrijder gewond

MAARSSEN Een motorrijder raakte op donderdagmorgen 13 november gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 08.05 uur reed een 46-jarige automobilist uit Lekkerkerk op de Straatweg vanaf een parkeerplaats de rijbaan op. Daarbij verleende hij geen vrije doorgang aan een voor hem van links komende 37-jarige motorrijder uit Utrecht. De Utrechter ging vol in de remmen, slipte, gleed onderuit en botste tegen de auto.

De motorrijder is per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Daar is hij met hersenletsel en een voetfractuur opgenomen.