Persberichten Lekstroom, 11.15 uur

Utrecht, 14-11-2008

Verdacht

IJSSELSTEIN Vier verdachten werden op vrijdagochtend 14 november gecontroleerd, twee werden er aangehouden, de andere twee ontkwamen.

Rond 05.45 uur zag een getuige dat meerdere mannen op de Lanceerplaats spullen uit een auto pakten en die in een auto legden. Vervolgens reden beide autos weg. De getuige belde de politie en gaf het kenteken en type van één van de autos door. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse.

Agenten zagen twee autos op de Europalaan rijden. Eén van de autos reed de Rijksweg A2. Agenten gingen er achteraan en lieten de auto op de vluchtstrook stoppen. Daarbij bleek dat dit niet één van de verdachte autos was.

De andere auto werd op de Weg der Verenigde Naties aan de kant gezet. In de auto zaten vier mannen uit Utrecht, twee van 19 jaar en twee van 20 jaar. In de auto werd inbrekersgereedschap aangetroffen. Twee verdachten, 19 en 20 jaar oud, gingen er te voet vandoor en wisten te ontkomen. Ondanks de inzet van een warmtebeeldcamera werden zij niet meer aangetroffen. De andere twee werden naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten. De auto is in beslag genomen.

Verkeerscontroles

VIANEN/EVERDINGEN De politie heeft op donderdagavond 13 november tussen 18.00 uur tot 22.00 uur op een negental plaatsen korte verkeerscontroles gehouden.

Bij de controles werden in totaal 41 bekeuringen uitgeschreven: niet tonen rijbewijs (8), niet dragen autogordel (11), fietsverlichting niet in orde (8), autoverlichting niet in orde (7), geen helm (3), motorverlichting niet in orde (1), geen verzekering (1), bromfiets niet op rijbaan (1) en bromfiets met te veel vermogen (1).

Een 18-jarige bromfietser uit Vianen werd aangehouden omdat hij te veel had gedronken. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 420 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Geen licht

IJSSELSTEIN De politie heeft op donderdagvond 13 november van 19.00 uur tot 21.20 uur een fietsverlichtingscontrole op meerdere plaatsen in IJsselstein gehouden. Daarbij werden 64 fietsers bekeurd omdat zij hun verlichting niet in orde hadden. Daarnaast werden twee bromfietsers bekeurd omdat zij geen helm op hadden en werd één bekeuring uitgeschreven voor rijden door rood verkeerslicht.

Betonblok

NIEUWEGEIN Een automobiliste raakte op donderdag 13 november gewond bij een aanrijding met een betonblok.

Rond 13.45 uur reed een 52-jarige automobiliste uit Nieuwegein over de Orpheuslaan. Daarbij reed zij een bussluis in, zag het daarin gelegen betonblok over het hoofd en botste er tegenaan. Door de kracht van de aanrijding, trad de airbag van de auto in werking. De Nieuwegeinse is ter controle per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Inbrekersgereedschap

NIEUWEGEIN Twee verdachten werden in de vroege ochtend van donderdag 13 november aangehouden.

Rond 04.40 uur zagen agenten dat twee mannen op parkeerplaats De Kroon aan de Rijksweg A27 spullen van één auto in een andere auto overladen. De twee, mannen van 21 en 42 jaar en afkomstig uit Utrecht en Houten, werden gecontroleerd. Daarbij bleek dat de overgeladen spullen inbrekersgereedschap waren. Daarop werden de twee aangehouden, naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten. Het gereedschap werd in beslag genomen.

Transportcontrole

HOUTEN/UTRECHT De politie heeft op donderdag 13 november in samenwerking met het KLPD, Provincie Utrecht, Inspectie Verkeer en Waterstaat, VROM-inspectie en de Douane een grote transportcontrole gehouden.

In totaal werden 42 transporten door motoragenten naar de controleplaatsen aan De Staart in Houten en De Meerndijk in De Meern gebracht. Daarbij werden 12 processen-verbaal uitgeschreven voor onder andere milieuovertredingen, technische gebreken en rijtijden. Er werd vijftien maal gewaarschuwd voor geringe overtredingen.