Politie Noord- en Oost Gelderland


1


Varsselder - hardrijder raakt rijbewijs kwijt


De politie heeft donderdagmorgen 13 november het rijbewijs van een 31-jarige man uit Zeddam ingenomen. De man reed veel te hard op de Berghseweg in Varsselder waar ter hoogte van de kruising met de Hesterweg een lasercontrole werd gehouden.


De snelheid van de man werd vastgesteld op 135 kilometer per uur. Op de Berghseweg is 80 kilometer per uur de maximaal toegestane snelheid. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.


2

Doetinchem ­ dronken vrouw aangehouden


De politie heeft donderdagmiddag 13 november een 35-jarige vrouw uit de gemeente Bronckhorst aangehouden nadat ze onder invloed van alcohol overlast veroorzaakte.


De politie kreeg de melding omstreeks 15:00 uur. De vrouw bevond zich in een bedrijf aan het Simonsplein in Doetinchem en weigerde te vertrekken. Ter plaatse constateerde de agenten dat de vrouw onder invloed van alcohol was. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op tegen de vrouw.


3

Beek gem Montferland ­ snorfietser weigert blaastest


De politie heeft donderdagavond 13 november omstreeks 23:45 uur een 59-jarige man uit Didam aangehouden nadat hij een blaastest op straat weigerde. De man werd aangehouden.


De snorfietser werd aan de Arnhemseweg in Beek staande gehouden. De agenten roken een alcohollucht en wilden een blaastest uitvoeren. De man weigerde hieraan mee te werken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit een alcoholtest op het bureau bleek een promillage van 0.44 (vanaf 0.5 strafbaar). De man krijgt een boete voor het niet meewerken aan de blaastest.


4

Eibergen ­ bedrijfsinbraak


In de nacht van donderdag op vrijdag 14 november is er ingebroken in een bedrijf aan de Kiefteweg in Eibergen. Er is een geldbedrag buit gemaakt.


De politie kreeg de melding omstreeks 02:00 uur en zijn ter plaatse gegaan. Men is binnengekomen door een raam te forceren. Het hele pand is doorzocht. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


5

Winterswijk ­ Hennepkwekerij in restaurantpand


De politie heeft op donderdag 13 november een hennepkwekerij in een restaurantpand aan de Markt in Winterswijk ontdekt. Er zijn in totaal 575 hennepplanten aangetroffen. De kwekerij werd door een gespecialiseerd bedrijf ontmanteld.


De politie is kreeg de melding via een anonieme tip. Nader onderzoek bevestigde de tip en op donderdagmiddag omstreeks 14:15 uur ging de politie het pand binnen. Daar werd de inwerking zijnde kwekerij aangetroffen op de zolderetalage. In hetzelfde pand zit een restaurant gevestigd. Om de kwekerij van elektriciteit te voorzien werd er illegaal stroom afgetapt. De energieaanbieder doet aangifte van diefstal van stroom. Er werden in totaal 575 planten aangetroffen. De planten en de gebruikte apparatuur werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in. Aanhoudingen worden niet uitgesloten.


EINDE BERICHTEN


politievoorlichter

telefoon 055- 5486052