Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg , 14-11-2008

Twee arrestaties tijdens horecatoezicht in Tilburg

TILBURG: De politie heeft donderdagavond en de daarop volgende nacht twee arrestaties verricht tijdens het horecatoezicht in het Tilburgse uitgaanscentrum. Een 17-jarige man uit Loon op Zand kreeg omstreeks 04.25 uur op de Heuvelring een bekeuring voor wildplassen. Hij vond het toen kennelijk nodig om de agenten te beledigen. Een 22-jarige vriend van deze verdachte eveneens woonachtig in Loon op Zand deed vervolgens ook een duit in het zakje door de dienders eveneens te beledigen. Zij werden beiden aangehouden.

Verdachte rijden onder invloed ontkent bestuurder te zijn

GOIRLE: De politie heeft vannacht omstreeks 02.00 uur op de Hemeltjes een 26-jarige man uit Goirle aangehouden ter zake rijden onder invloed. Een politieman zag een auto met hoge snelheid rijden op de Parallelweg. Hij besloot de auto te controleren. De auto reed de Hemeltjes op. Daar werd de auto geparkeerd. De agent zag dat de verdachte vanuit de richting van de geparkeerde auto liep en hield hem daarop staande. Er zat verder niemand in het voertuig, ook waren er geen andere personen in de directe omgeving. De verdachte die geen rijbewijs bleek te hebben, ontkende gereden te hebben. Ook had hij geen legitimatiebewijs bij zich. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Daar hij de enige mogelijke bestuurder kon zijn, werd hij aangehouden. Hij blies 555 ugl.

Geen alcohol maar drugs

TILBURG: Agenten in Tilburg controleerde gisteravond op de Ringbaan West een heftig slingerende fietser. De politiemensen zagen dat enkele automobilisten in de remmen moesten om een aanrijding te voorkomen. Bij de blaastest bleek dat de man, een 22-jarige Oisterwijker, die erg onvast ter been was, toch niet onder invloed van alcohol bleek te zijn. Hij blies 0 ugl Op de vraag hoe het dan kon dat hij zo heftig slingerde, antwoordde de 22-jarige Oisterwijker dat hij drugs gebruikt had. Van de verdachte is daarop bloed en speeksel afgenomen. Aan de hand van deze uitslag wordt bepaald, of tegen de man proces-verbaal wordt opgemaakt.

Dezelfde verdachte werd 's morgens ook al aangehouden op het Pieter Vreedeplein. Hij was een kledingzaak binnengegaan waarvoor hij een verbod heeft. Hij was daarbij behoorlijk agressief. Hiervoor heeft hij een proces-verbaal gekregen.

Veelpleger betrapt op winkeldiefstal

TILBURG: Een 37-jarige Tilburgse veelpleger is donderdagmiddag in een warenhuis aan de Heuvel betrapt op winkeldiefstal. De winkeldief had een sweatshirt met capuchon en een spijkerbroek uit de rekken gehaald en onder zijn has gestopt. Hij was vervolgens zonder de kledingstukken af te rekenen naar buiten gelopen. De diefstal werd waargenomen door een medewerker die de beveiliging waarschuwde. De verdachte werd aangehouden. Hij stond ook nog gesignaleerd voor een boete van 37,50 euro of 1 dag gijzeling. Hij is conform de afspraken over veelplegers in verzekering gesteld en wordt vandaag voorgeleid aan de
rechter-commissaris.

Een 15-jarig Tilburgs meisje werd donderdagochtend in een
discountwinkel aan de Trouwlaan betrapt op winkeldiefstal. Ze had een vest in haar tas gestopt en deze niet afgerekend bij de kassa. Ze werd betrapt omdat het alarm bij het verlaten van de winkel overging. Het meisje verklaarde vergeten te zijn, dat ze het vest daar in had gestopt.

Politie voorkomt tanken zonder te betalen

TILBURG / GILZE: De politie heeft donderdagavond omstreeks 18.20 uur op de Bredaseweg in Tilburg twee mannen aangehouden die hadden gereden in een auto waarvan de kentekenplaten gedeeltelijk waren afgeplakt. De verdachten, 22 en 27 jaar uit Rotterdam, gaven toe dat zij de
bedoeling hadden om ergens te tanken zonder te betalen.

Een agent in burger zag gisteravond op de rijksweg A58 ter hoogte van Gilze een auto rijden waarvan de kentekenplaten gedeeltelijk waren afgeplakt. De agent besloot de auto te volgen. Hij zag dat de
bestuurder de parkeerplaats Raakeind opreed. De bijrijder stapte uit. De politieman zag dat die passagier de tape van de kentekenplaten haalde. Hierna reden zij weer weg. De auto werd in Tilburg aan de kant gezet. Beide personen krijgen een proces-verbaal ingevolge de
Wegenverkeerswet.

Op zoek naar zakkenroller via Bureau Brabant

TILBURG: Komende maandag besteedt het opsporingsprogramma Bureau Brabant onder meer aandacht aan zakkenrollerij in Tilburg.

Zakkenrollerij Tilburg

Even boodschappen doen bij een winkel van de EmTé in Tilburg, waarbij van een vrouw een pinpas wordt gestolen. Als het slachtoffer heeft afgerekend belemmert een onbekende vrouw haar de weg bij de uitgang en botst een paar keer tegen haar aan. Later merkt de vrouw dat haar pinpas uit haar tas gestolen is en daarmee ook al grote geldbedragen gepind zijn. Van deze pintransacties zijn bewakingsbeelden en de daders staan hierop.

Uitzending

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 17 november om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald , de laatste uitzending is op dinsdag 18 november om 17.00 uur.
Politie onderzoekt overval op tankstation (2e plaatsing)

TILBURG: De politie is een onderzoek gestart naar een overval, die donderdagavond werd gepleegd op een tankstation aan de Tobias
Asserlaan. Rond 21.55 uur kwam er melding van de overval binnen bij de Gemeenschappelijke Meldkamer. Bij arriveren van de politie bleken dat er op het moment van de overval twee medewerkers in het station aanwezig waren. Zij waren opgeschrikt door drie gemaskerde mannen, die onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp geld eisten. Nadat ze een geldbedrag buit maakten, gingen ze er te voet vandoor.

De politie heeft verklaringen opgenomen van de medewerkers en
technisch rechercheurs hebben een sporenonderzoek ingesteld. Ook speurde de politie de directe omgeving af op zoek naar de daders. Dit heeft tot nog toe niets opgeleverd. De politie roept diegenen die iets verdachts hebben gezien in de omgeving van het pompstation op zich te melden via 0900-8844. (Inge Rijgersberg)

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 14-11-2008 12:04 | © Regio Midden en West Brabant |