Politie Groningen

Vrijdag 14 november 2008

Provincie Groningen, 14-11-2008

Groningen: hennepplantage in woning

In een woning aan de Lichtboei in Groningen werd door de politie een hennepkwekerij ontdekt. Agenten waren bij het pand om de deurwaarder te helpen bij het ontruimen van de woning vanwege een huurachterstand. De woonkamer fungeerde als kweekruimte. Zon driehonderd planten en het benodigde materiaal verdwenen in een vuilnisauto. Tegen de huurder van het pand, een 27-jarige man, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man vast onder puin

Een werknemer is donderdagmorgen gewond geraakt toen bij graafwerkzaamheden bij een riolering aan de Diamantlaan een deel van een wand van puin en steen op de man terecht kwam. De man kwam tot aan zijn heupen vast te zitten en werd door onder andere politiemensen bevrijd. Hij werd met vermoedelijk rug-, been- en heupletsel naar een ziekenhuis vervoerd. De Arbeidsinspectie is door de politie ingeschakeld voor onderzoek.

Groningen: snorfietser staat in het krijt

Bij een bromfietscontrole aan de Van Iddekingeweg in Groningen stuitte de politie donderdagmiddag op een opgevoerde snorfiets. De bestuurder, een 23-jarige Stadjer, was niet in het bezit van een rijbewijs of een bromfietscertificaat. De man bleek bij nader onderzoek nog voor een totaal aan 1338,00 euro aan boetes open te hebben staan. Hij werd ingesloten en blijft in de cel totdat de rekening is vereffend.

Groningen: koperdief op heterdaad betrapt

Dankzij een alerte omwonende kon de politie donderdagavond aan de Medanstraat een koperdief op heterdaad betrappen. De getuige hoorde lawaai in een leegstaande pand en belde de politie. Agenten zagen dat een raam was ingegooid. Na korte tijd kwam een man tevoorschijn die werd gearresteerd. In het pand werd een tas gevonden met koperen buizen. De 33-jarige verdachte gaf toe dat de tas van hem was. Hij is ingesloten.

Groningen: wildplasser in de cel

Een 25-jarige inwoner van Groningen belandde donderdagnacht in een politiecel nadat hij ondanks een eerdere waarschuwing op straat stond te plassen. Agenten zagen kort ervoor dat de man aanstalten maakte om zich tot de categorie van wildplassers te scharen en maakten hem duidelijk dat hierop een boete van 90 euro staat. De man sloeg de waarschuwing in de wind. Toen de agenten een bekeuring wilden schrijven, gaf de man een valse naam op. Hij werd gearresteerd. Ook op het politiebureau presenteerde de man opnieuw een valse naam. Uiteindelijk kon met behulp van diverse computerbestanden toch de identiteit van de man worden vastgesteld. De Stadjer mocht de nacht in de politiecel doorbrengen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veendam: Bejaarde man ernstig bedreigd

De politie heeft donderdagmiddag een 47-jarige inwoner van Veendam aangehouden omdat hij eerder die dag een 80-jarige plaatsgenoot ernstig zou hebben bedreigd. De bejaarde man was in een supermarkt in de F.J. de Zeestraat toen de verdachte plotseling tegen hem te keer ging. De betrokken Veendammer was daar hevig van onder de indruk. Hij verklaart met de dood te zijn bedreigd. De politie wil graag met mensen spreken die getuige zijn geweest van het incident. Zij worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Veendam.

Stadskanaal: jongeren aangehouden na schermutseling

De politie heeft donderdagavond op de Europalaan in Stadskanaal drie jongeren aangehouden. Een 16-jarige jongen uit Stadskanaal sloeg een omstander met een bierfles op het hoofd. De gewaarschuwde politie kon de Kanaalster direct aanhouden. Een 17-jarig meisje uit het Duitse Haren was het niet eens met de aanhouding en stelde zich recalcitrant op. Daarbij deelde ze bierflesjes uit aan omstanders. Een andere jongen die bij de schermutseling was betrokken wist te ontkomen. Toen een agent hem achterna werd gegaan, werd deze tegen gehouden door een 16-jarige jongen uit Nieuwe Pekela. Ook hij werd aangehouden. Het drietal is overgebracht naar het politiebureau. De Kanaalster en het Duitse meisje werden ingesloten voor verhoor.

Stadskanaal: Tweetal vernielt politieauto

De politie heeft donderdagnacht in de Gelderselaan twee inwoners van Stadskanaal (20 en 23 jaar) aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht een politieauto te hebben vernield in de Overijsselselaan. De politie was geïnformeerd over geluidsoverlast in de omgeving en nam een kijkje. Toen de dienders bezig waren te bemiddelen, werden zij geïnformeerd dat op dat moment twee personen in de politieauto waren gekropen en het interieur aan het vernielen waren. Zo moest onder andere een ingebouwd navigatiesysteem het ontgelden. Nadat de agenten bij de auto keken, waren de verdachten gevlogen. Dankzij een goede omschrijving wist de politie de Kanaalsters even later aan te houden. Ze zijn ingesloten voor verhoor.

Veendam: beginnend bestuurder met alcohol over de kop

Een 21-jarige automobilist uit Veendam is donderdagnacht met zijn voertuig over de kop geslagen op de Kielsterachterweg in zijn woonplaats. De beginnend bestuurder kwam met zijn auto in de berm en werd vervolgens gelanceerd via een betonblok. Het voertuig kwam op het dak tot stilstand op een rotonde. De Veendammer kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Hij bleek onder invloed van alcohol. In zijn bloed zat een alcoholpromillage van ruim 1,1. De politie heeft het rijbewijs in beslag genomen en maakt proces-verbaal op.

Scheemda / Stadskanaal / Leek: alcoholcontroles

Scheemda - De politie heeft donderdagnacht een bloedproef af laten nemen van een 57-jarige automobilist uit Westerlee. De man werd bij een verkeerscontrole op de Plantsoenlaan langs de kant van de weg gezet en verklaarde alcohol te hebben gedronken. Omdat een blaastest niet lukte is zijn bloed onderzocht. De man kreeg een rijverbod van zes uren.

Stadskanaal Een 38-jarige automobiliste uit Stadskanaal is donderdagnacht op de Europalaan in haar woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een alcoholcontrole bleek dat ze te diep in het glaasje had gekeken. Uit de ademanalysetest bleek dat ze ruim 1,8 promille alcohol in haar bloed had. Het rijbewijs van de vrouw is in beslag genomen.

Leek Bij een alcoholcontrole op de Midwolderweg in Leek heeft de politie donderdagavond 127 bestuurders een blaastest afgenomen. Geen van de gecontroleerde personen bleek onder invloed van alcohol.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Zuidwolde, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 1257, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 131 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Ten Post, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1854, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Sint Annen, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 4048, aantal overtredingen: 184, hoogst gemeten snelheid: 166 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.