Gemeente Roermond

Gegevens gemeentearchief Roermond raadpleegbaar via www.archieven.nl

Gemeentearchief Roermond op www.archieven.nl Gemeentearchief Roermond op www.archieven.nl

Wilt u thuis op uw gemak onderzoeken of uw familienaam zich in de archieven van Roermond bevindt, dan is er nu www.archieven.nl. U zoekt bijvoorbeeld de naam Vlodrop! Ga dan naar de voornoemde site en daar kunt u gratis en gemakkelijk zoeken. U vindt dan onder andere dat het gemeentearchief Roermond het archief van de parochie St. Martinus uit het dorp Vlodrop heeft. In die stukken bevindt zich een relaas van de inwijding van de nieuwe parochiekerk in 1783. Dit is slechts een voorbeeld. Het woord Vlodrop levert 306 treffers op. U kunt zien dat er zowel gegevens over de naam en de gemeente Vlodrop te vinden zijn bij veel archiefdiensten zoals: Gelders Archief, Utrechts Archief, gemeentearchief Vlissingen, Regionaal Historisch Centrum Limburg en gemeentearchief Dordrecht. Niet alleen archieven zijn er te vinden maar ook afbeeldingen. In het Gelders Archief vindt u mooie afbeeldingen van diverse zegels van de familie van Vlodrop.

Meerwaarde

De meerwaarde van deze site is wel duidelijk. Uw zoekopdracht toont vondsten waaraan u nooit gedacht heeft. U krijgt treffers te zien in archieven waarvan u helemaal niet op de hoogte was. U hoeft niet elke website van een archiefdienst apart door te spitten! Dat is nog niet alles, een treffer kan betekenen dat u nog een niveau dieper kunt zoeken. Zoekt u bijvoorbeeld in de inventaris van het Oud Archief van Roermond naar de naam van Vlodrop, dan krijgt u 23 treffers. Hierin kunt u dan lezen dat een zekere Lucia van Vlodrop, erfvoogdes van Roermond was in 1593.

Gemeentearchief Roermond

De medewerkers van het gemeentearchief Roermond zijn voortdurend voor u bezig om de collectie steeds beter digitaal toegankelijk te maken. Zo kunt u de oude kranten tussen 1856 en 1936 op onze website bekijken en fulltext doorzoeken. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de toegang van de bibliotheek van het gemeentearchief. Hierin bevinden zich circa 14.000 boeken waaronder oude atlassen, een biografie van Dionysius de Kartuizer uit 1525 en modetijdschriften uit 1901.

Bent u bezig met uw stamboom, dan stellen wij ook steeds meer gegevens beschikbaar. De alreeds ingevoerde gegevens uit de notariële akten vanaf 1797 zijn binnenkort raadpleegbaar. U kunt dan op naam en aktesoort zoeken. De notariële gegevens vanaf 1698 maken wij ook toegankelijk. Tevens zijn wij druk bezig om andere genealogische bronnen digitaal beschikbaar te maken en te stellen.

U zult merken dat u ter zijner tijd fotos, kaarten en ander materiaal uit onze collectie kunt vinden. Kijk regelmatig op de betreffende website want elke dag, elk uur worden er nieuwe gegevens geplaatst.

Volg deze link en een schat aan gegevens over Roermond opent zich voor u:

* www.archieven.nl

Publicatiedatum: 06-11-2008 Bijgewerkt: 14-11-2008