Gemeente Roermond

Verkeersmaatregelen i.v.m. werkzaamheden op Keulsebaan

Op industrieterrein Roerstreek wordt op de Keulsebaan, ter hoogte van de Energieweg en Louis Pasteurweg, een kruising aangelegd. Ook vinden er werkzaamheden plaats op de Keulsebaan tot aan de Delfstoffenweg. Er zijn verkeersmaatregelen getroffen om het verkeer ter plekke in goede banen te leiden.

Afgelopen weekend is de bypass ter hoogte van de Louis Pasteurweg aangesloten op de Keulsebaan. Nu de bypass is opengesteld, zijn de Energieweg en Delfstoffenweg afgesloten. Verkeer voor Roerstreek-Noord dient gebruik te maken van de Produktieweg of de Randweg. Dit wordt met bebording aangegeven. Verkeer voor Roerstreek-Zuid kan gebruik blijven maken van de Albert Einsteinweg.

Bij de Delfstoffenweg is een tijdelijk verkeerslicht geplaatst om voor fietsverkeer van en naar Roerdalen en Roermond een veilige oversteek over de Keulsebaan mogelijk te maken. Fietsers, die komende vanuit het centrum naar Roerstreek-Noord gaan, rijden vanaf de bestaande parallelweg Keulsebaan over een tijdelijke fietsroute over het terrein van Rockwool naar de Energieweg, om van daaruit verder te rijden over Roerstreek-Noord. De Energieweg is gedurende de werkzaamheden niet te gebruiken door doorgaand verkeer. Een deel van de Energieweg wordt gedurende de periode van afsluiting benut voor het parkeren van het bedrijf KOMA, omdat de inrit van KOMA aan de Keulsebaan door de aanleg van de bypass niet toegankelijk is.

Tegen het einde van de reconstructiewerkzaamheden zal de Keulsebaan van de Energieweg tot voorbij de Delfstoffenweg worden geasfalteerd. Deze asfalteringswerkzaamheden vinden in februari 2009 plaats.

Op de website www.reomiddenlimburg.nl, onder de rubriek nieuws, zijn tekeningen geplaatst die het te reconstrueren wegtracé in beeld brengen. Ook zijn tekeningen van de tijdelijke verkeerssituaties en de omleidingroutes opgenomen.

Publicatiedatum: 14-11-2008 Bijgewerkt: 14-11-2008