Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 november 2008

Van handtas beroofd, politie zoekt getuigen

Enschede

Een 66-jarige vrouw uit Enschede werd op donderdag 13 november van haar handtas beroofd. De politie is opzoek naar de dader en vraagt getuigen zich te melden.

Donderdag 13 november omstreeks 21.50 uur kreeg de politie melding van een beroving aan de Brinkstraat in Enschede. Bleek dat een 66-jarige vrouw samen met haar dochter over de Brinkstraat liep. Ter hoogte van de Javastraat kwam plotseling een jongeman van achteren fietsen en trok de handtas van de schouder van de vrouw en ging er vandoor in de richting van de Javastraat / Bataviastraat.

De politie is opzoek naar de dader. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de beroving. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie, team Enschede, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-143185)

Met ruim 1,71 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Hengelo

Een 37-jarige automobilist uit Hengelo raakte op vrijdag 14 november zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Vrijdagmorgen 14 november omstreeks 03.10 uur controleerden surveillerende agenten, op de Deldenerstraat in Hengelo, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 37-jarige man uit Hengelo, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,71 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (08143234)

Man op heterdaad aangehouden na graffiti spuiten

Enschede

Een 24-jarige man uit Enschede werd vrijdagmorgen 14 november op heterdaad betrapt tijdens het met graffiti verfraaien van een schutting aan de Walstraat in Enschede.

Vrijdagmorgen 14 november omstreeks 04.00 uur zagen oplettende agenten een man een schutting aan de Walstraat in Enschede verfraaien met graffiti. De man, een 24-jarige inwoner van Enschede, werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. (08-143239)

Man aangehouden na bezit hoeveelheid drugs

Enschede

Een 30-jarige man uit Enschede werd vrijdag 14 november aangehouden, omdat hij in het bezit was van een hoeveelheid drugs.

Vrijdagmorgen 14 november omstreeks 01.00 uur controleerden surveillerende agenten op de Stroinksweg in Enschede een auto. Tijdens het openen van een portier kwam de agenten een weed lucht tegemoet. Daarop controleerden de agenten de bestuurder van de auto. De man, een 30-jarige inwoner van Enschede, bekende een hoeveelheid drugs bij zich te hebben. Twee sealbags met marihuana werden in beslag genomen. De man werd aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De marihuana zal worden vernietigd. (08-143226)

Hennepkwekerijen aangetroffen

Enschede

Naar aanleiding van een eerder politieonderzoek was de verdenking gerezen dat in een aantal woningen in Enschede een hennepkwekerij in bedrijf zou zijn.

Op 13 november rond 13.00 uur werd door een politieteam een onderzoek in een woning aan de Tinsteden ingesteld waarbij een in werking zijnde hennepkwekerij werd aangetroffen. De apparatuur werd in beslaggenomen en de aangetroffen planten, 228 stuks, werden vernietigd. De benodigde elektriciteit bleek ook gestolen te worden. Tegen de kwekers een 40-jarige en een 39-jarige Enschedeër wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-142870)

Ook aan de Broekheurnerweg werd een hennepkwekerij aangetroffen in een woning. Daar werden op 13 november rond 20.15 uur in totaal 74 hennepplanten vernietigd. De 28-jarige bewoner kreeg proces-verbaal. ( 08-137419)

In een woning aan de Hanenberglanden werd op 13 november rond 21.00 uur een kwekerij aangetroffen met 321 planten. De gehele woning bleek als kwekerij in bedrijf en de elektriciteit werd gestolen. De 26-jarige bewoner kreeg een proces-verbaal. (08-131353)

Vuurwerkslachtoffer

Enschede

Een 14-jarige jongen uit Enschede raakte op 13 november rond 17.30 uur gewond toen hij op de Hengelosestraat een zelfgemaakte vuurwerkbom tot ontploffing bracht.

De jongen had een aantal patronen van een vuurwerkpistool in een plastic koker gedaan. Toen hij dit aanstak ontplofte de bom direct en raakte hij aan bovenlichaam en handen gewond. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet nader onderzoek naar de herkomst van de gebruikte vuurwerkpatronen. (08-143108)

Drie jongens aangehouden voor diefstal uit kleedkamer

Enschede

Op 13 november rond 20.40 uur liep een 22-jarige man uit Enschede de kleedkamer binnen van een sportcomplex aan De Reulver. Op dat moment maakten drie jongens die zich in de kleedkamer bevonden, zich snel uit de voeten. De 22-jarige controleerde direct zijn kleding en stelde vast dat er geld en een mobiele telefoon uit zijn kleding waren weggenomen. Samen met een vriend achtervolgde hij de drie jongens.

De inmiddels gewaarschuwde politie hield de drie jongens, alledrie 15 jaar en afkomstig uit Enschede, aan op Het Lang. In de fouillering trof de politie ook spullen aan die eerder waren gestolen uit het sportcomplex. De jongens zijn allen voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-143163)

Gereedschapsdief aangehouden

Vriezenveen

Op 10 november deed een 51-jarige man uit Vroomshoop aangifte van diefstal van gereedschap uit open gebroken containers op een bouwplaats aan de Hoogland. Kort hierop zag de aangever dat een deel van het gereedschap werd aangeboden op internetsites. De aangever lichtte hierover de politie in. Uit ingesteld onderzoek bleek dat de goederen werden aangeboden door een 27-jarige man uit Almelo. Hij werd op 13 november rond 20.50 uur aangehouden. Bij een onderzoek in zijn woning werden in totaal twaalf stuks professioneel gereedschap aangetroffen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. (08-141559)

Fietsendief gepakt

Almelo

Op 13 november rond 18.50 uur zagen surveillerende agenten een 36-jarige Almeloër fietsen op de Ootmarsumsestraat. Hij voerde geen verlichting en kreeg daarvoor een bekeuring. Toen agenten de gegevens van de fiets controleerden bleek dat deze fiets op 4 januari was gestolen in Boskoop. Hierop werd de 36-jarige Almeloër aangehouden voor diefstal cq heling van de fiets. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. De fiets werd in beslag genomen en gaat naar de rechtmatige eigenaar terug. (08-143110)

Automobilist overvallen

Holten

Een 63-jarige man uit Deventer is 13 november op de parkeerplaats Struik aan de A1 in Holten overvallen terwijl hij in zijn auto zat. De politie Twente is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden.

Donderdagmiddag omstreeks 15.30 uur zit een 63-jarige bestuurder in zijn auto op de parkeerplaats Struik in Holten. Plotseling wordt zijn portier opengetrokken en wordt hij gedwongen zijn geld en zijn telefoon af te geven. Hierna stapt de overvaller bij een andere man in een gereedstaande auto en rijdt dan weg in de richting van Deventer. De inmiddels gealarmeerde politie heeft de omgeving uitgekamd maar de daders niet meer aangetroffen.

In verband met het onderzoek is de politie Twente opzoek naar getuigen van deze overval. Zij vraagt mensen die iets verdachts op de parkeerplaats hebben gezien zich te melden. Het slachtoffer verklaart dat de daders zijn weggereden in een witte oud model stationcar. Ook mensen die soortgelijke auto op de parkeerplaats of in de omgeving hebben gezien worden verzocht zich te melden. Dit kan via 0900-8844 of eventueel anoniem via Meld Misdaad 0800-7000. (08-143053)

Grote controle in wijken Enschede Zuid en West

Enschede

Donderdag 13 november hebben de wijkteams van politie Enschede Zuid en West, samen met onder andere gemeente en belastingdienst, een grote controle gehouden naar aanleiding van klachten van wijkbewoners.

Tijdens de controle die van 08.00 uur tot ongeveer 21.30 uur is gehouden. Werden de volgende controles gehouden: Het fout parkeren in de wijken, met name op groenstroken, trottoirs en bij scholen. 36 bestuurders kregen een boete voor het parkeren op het trottoir. Eén voor het parkeren op een groenstrook en 8 voor het parkeren terwijl een parkeerverbod geldt. Fietsverlichting controle bij scholen. In totaal werden ongeveer 600 fietsen van scholieren gecontroleerd, 143 fietsen hadden verkeerde-, defecte- of geen verlichting. Verkeerscontrole op diverse wegen. Hierbij werden ongeveer 80 boetes uitgedeeld voor onder andere, ontbreken van kentekenplaten, geen gordel dragen, niet handsfree bellen, geen rijbewijs of deze niet kunnen tonen. Controle op hennepkwekerijen. Drie kwekerijen werden aangetroffen, hiervan zijn afzonderlijke berichten gemaakt. Controle door belastingdienst. In totaal werden 1348 personenauto's gecontroleerd. Hierbij werd in totaal ongeveer 600.000 euro aan belastingschuld geïnd en werden 12 auto's in beslag genomen.

Door inwoners, automobilisten en scholieren werden de controles positief ontvangen. De docenten van betreffende scholen waren iets minder enthousiast omdat tijdens de controle gadgets zoals fietssleutels met fluitjes werden uitgedeeld aan scholieren die hun fiets in orde hadden.

tel. 053-4555588


---- --