Politie Zaanstreek-waterland

Grote Verkeers- en Milieucontrole

Middenbeemster, 13-11-2008 o De politie hield donderdag 13 november tussen 09.00 uur en 15.00 uur op de parkeerplaats Kruisoord langs de A7 een grote Verkeers- en Milieucontrole.

De controle vond plaats in samenwerking met onder andere de douane, het verkeershandhavingsteam, de belastingdienst, medewerkers van VROM en de ANWB. Het doel van deze controle was het verhogen van de veiligheid van de verkeersdeelnemer in zijn algemeenheid. De agenten en andere controleurs controleerden op de de rijtijdenwet, of het voertuig wel verzekerd was, de te vervoeren lading, de technische staat van de voertuigen maar ook of bestuurders nog boetes open hadden staan. Tevens was er aandacht voor het ontduiken van de
belastingwetgeving onder andere door controle op de gebruikte diesel. Een 'ANPR auto' van de belastingdienst registreerde 'hits' op kentekens en dit werd doorgegeven aan de motorrijders.

De politieagenten hebben 38 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere overbelading van het voertuig, het rijden zonder gordel, het handsheld bellen, voor een defecte remkabel van een vrachtwagen en onverzekerd rijden. De radarauto van het verkeershandhavingsteam heeft 199 snelheidsovertredingen geconstateerd. De hoogste snelheid bedroeg 153 km per uur. De ANPR auto van de belastingdienst had 30 hits op kentekens. 20 Auto's zijn in beslag genomen.
Daarbij is nog één bekeuring uitgeschreven voor rijden met rode diesel en één voor misbruik van het handelaarskenteken. Alle betrokkenen krijgen hun bekeuring binnenkort thuisgestuurd.