Politie Rotterdam Rijnmond

Vrijdag 14 november 2008]


* EIGENAAR SNACKBAR PAKT OVERVALLER
Een 17-jarige Rotterdammer is donderdagavond, toen hij een cafetaria wilde overvallen, direct aangehouden door de eigenaar. De verdachte kwam samen met nog een man de zaak in en eiste onder bedreiging van een vuurwapen geld. Eén van hen griste een geldbedrag uit de kassa en ging er vandoor. De andere werd door de eigenaar vastgehouden tot de komst van de politie. Hij werd door politiemensen gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering werd gesteld. De politie heeft het vuurwapen ter plaatse in beslag genomen.
De recherche is een onderzoek gestart naar de tweede verdachte.


* POLITIE ARRESTEERT VERDACHTEN INBRAAK DANKZIJ ZEER KORDAAT

OPTREDEN GETUIGE
RHOON - Politiemensen van het district Zuid hebben donderdagavond, dankzij het kordate optreden van een getuige, vier mannen uit Spijkenisse gearresteerd na een (poging) inbraak in een tuincentrum aan de Stationsstraat.
De getuige, een beveiligingsmedewerker, was na een inbraakalarm naar het tuincentrum gereden. Hier zag hij dat een aantal jongens over het hek klom en wegreed in een auto. De man heeft de auto gevolgd en de informatie doorgegeven aan de politie. De vier inzittenden van de auto, mannen uit Spijkenisse in de leeftijd van 20 tot 30 jaar oud, zijn op de Pieter Langedijkstraat in Rotterdam, aangehouden.