Lokale zoekmachine ilocal slaat slag in mobiele markt

14/11/2008 13:15

ilocal

Half miljoen nieuwe gebruikers voor ilocal Mobile

ilocal verwacht een explosieve groei van Location Based Services nu steeds meer mensen mobiel internet ontdekken. Vanaf november is ilocal Mobile te vinden op de Sony Ericsson C905, de Vodafone live! portal en Telfort mobiel. Tegelijkertijd start ilocal een mobiele viral campagne. Met deze initiatieven verwacht ilocal Mobile haar bereik uit te breiden met een half miljoen gebruikers.

Lokaal zoeken met Sony Ericsson, Vodafone live! en Telfort

Een groot aantal nieuwe gebruikers gaat de komende maanden ilocal Mobile gebruiken via Sony Ericsson, Vodafone live! en Telfort. Zo zal Sony Ericsson de gebruikers van het nieuwste 8.1 megapixel toestel, de C905, direct vanuit het menu toegang geven tot ilocal Mobile. Daarnaast kunnen Vodafone-klanten op Vodafone live! tijdens een half jaar durende pilot de mobiele zoekmachine uitproberen. Twee zoekvelden van ilocal zijn gedurende die periode in de live! portal geïntegreerd. Ook Telfort biedt via haar vernieuwde mobiele site de zoekfuncties van ilocal aan.

Viral campagne voor de mobiel

Wie in november ilocal Mobile op zijn mobiel zet, kan deelnemen aan de viral campagne. Na het uploaden van de lokale zoekmachine, wordt een sms van ilocal Mobile naar de nieuwe gebruiker gestuurd. Die kan deze sms weer aan drie anderen doorsturen en maakt zo dagelijks kans op het nieuwste toestel van Sony Ericsson, de C905. Deze campagnevorm heeft zich voor veel partijen online al bewezen. Vandaar dat ilocal de viral nu ook mobiel gaat inzetten via www.ilocal.nl//ilocalmobile/promo.jsp. Zo kunnen in korte tijd duizenden mensen kennis maken met ilocal Mobile.

Zoekresultaat afgestemd op locatie van de gebruiker

Op het internet wist de lokale zoekmachine sinds haar introductie in 2005 de concurrentie al achter zich te laten. In juni nog passeerde ilocal.nl voor het eerst de Gouden Gids in de top-100 van best bezochte Nederlandse websites. Ook steeg het bereik in één jaar tijd van 7,1 naar 24 procent. Net als op ilocal.nl kan met Mobile niet alleen op stad en rubriek worden gezocht, maar ook op wijk, postcode of straatwinkels en naar merken, producten en diensten. Door gebruik te maken van GPS en van de zendmasten van de operators weet ilocal Mobile waar de gebruiker is, zodat het zoekresultaat hier op afgestemd wordt.





http://www.ilocal.nl//ilocalmobile/promo.jsp