Politie Rotterdam Rijnmond

Vrijdag 14 november 2008

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD; VERDACHTE AANGEHOUDEN

EILANDEN / OOLTGENSPLAAT - De politie heeft donderdagavond rond kwart voor zeven in een pand aan de Dorpsweg een hennepkwekerij ontmanteld. Tevens werd een 45-jarige man uit Rotterdam aangehouden.
Naar aanleiding van een tip stelden politiemedewerkers een controle in het pand in. In één ruimte troffen zij de kwekerij met 63 hennepplanten aan. Na onderzoek werd de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR RIJDEN ONDER INVLOED

WATERWEG-NOORD / SCHIEDAM - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag rond kwart over één op de 's-Gravenlandseweg een 43-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Tijdens een alcoholcontrole bleek de autobestuurder een alcoholpromillage van 1,9 in zijn bloed te hebben. Agenten hielden de man aan en vorderden zijn rijbewijs in. De auto werd in beslag genomen.


* ACTIE TEGEN OVERLAST
SCHIEDAM - Het wijkteam van Schiedam, het fietsteam en personeel van de Regionale Ondersteuningsgroep hebben donderdagmiddag een actie tegen overlast gehouden.
Aanleiding voor de actie waren klachten over een overlastgevende groep op de MGR Nolenslaan.
Tussen half drie en half zes heeft de politie vijf mensen gearresteerd voor onder het overtreden van de APV (alcohol drinken op straat). Drie van hen hebben een bestuurlijke verblijfsontzegging gekregen wat inhoudt dat zij 24 uur niet in de direct omgeving van de MGR Nolenslaan mogen komen. De politie zet de acties voort.


* POLITIE ONTMANTELT HENNEPKWEKERIJ EN HOUDT VERDACHTEN AAN

WATERWEG-NOORD / SCHIEDAM - De politie heeft donderdagmiddag rond half drie een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan de Vlasakker. Tevens werden een 36-jarige vrouw en een 55-jarige man uit Schiedam aangehouden.
Op grond van de Opiumwet stelde politiepersoneel een onderzoek in het pand in. Hierbij troffen zij een kwekerij aan met ruim 200 hennepplanten. Tevens vonden agenten een luchtdrukpistool met munitie in een schuur nabij de woning. Het wapen werd in beslag genomen. De twee bewoners van het pand werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* POLITIE ONDERZOEKT VERNIELING
MAASSLUIS - De politie in Maassluis onderzoekt een vernieling van een vuilnisbak op een speelplaatsje aan het Kastanjedal. Onbekenden hadden donderdagavond, vermoedelijk met vuurwerk, de vuilnisbak vernield. Deze was van de beugel afgeblazen. Met behulp van een foto die gemaakt is door een getuige gaat de politie een onderzoek instellen.


* VIJF AUTO'S DIRECT IN BESLAG GENOMEN TIJDENS VERKEERSCONTROLE

Het wijkteam Tarwewijk heeft woensdagmiddag en -avond in samenwerking met de verkeersdienst, Gemeentebelasting en de Rijksbelasting een ANPR-controle (automatische kentekenplaatherkenning) gehouden op de Mijnsherenlaan. In totaal werden 3069 auto's gescand waarna de resultaten 35 scans aanleiding gaven om de betrokken voertuigen dan wel bestuurders naar de controleplaats te brengen.
De politie schreef 13 bekeuringen uit voor onder meer een verlopen APK, inhalen over een doorgetrokken streep en negeren rode verkeerslicht. Ook inde de politie ruim 3500 euro aan achterstallige boetes.
De Rijksbelastingen legde op 9 wagens beslag, waarvan er 1 is afgevoerd. In totaal is er 4043,00 euro geïnd. De Gemeentebelastingen legde op 17 wagens beslag, waarvan er 4 zijn afgevoerd. In totaal is er 5810,91 euro geïnd.


* POLITIE HOUDT JONGEN AAN VOOR DIEFSTAL FIETS

FEYENOORD-RIDDERSTER / BLOEMHOF - De politie heeft donderdagavond omstreeks negen uur een 16-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden voor diefstal van een fiets.
Naar aanleiding van beelden van Cameratoezicht stelden politiemedewerkers een onderzoek in op de Putsebocht. Op basis van het opgegeven signalement hielden agenten de jongen met een fiets staande. Uit controle bleek dat de fiets niet op slot stond terwijl er geen sleutel in het slot zat. Tevens was de jongen in het bezit van een loper. Hierop hielden politiemensen hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. De loper en de fiets werden in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.