Gemeente Drechterland

14-11-2008
gevolgen brand groter dan verwacht

Dienstverlening Hoogkarspel langer gewijzigd

Herstel van hoofd-ingang duurt langer dan verwacht. Daarom wordt vanaf nu de zij-ingang in Hoogkarspel tijdelijk als hoofdingang gebruikt. De diensten voor het Wmo-loket en Burgerzaken zijn verplaatst naar Venhuizen. Ook de avondopenstelling van donderdag is in Venhuizen.

Na de brandstichting aan de voorkant van het raadhuis in Hoogkarspel in de nacht van 8 op 9 november jongsleden is de gehele week met man en macht gewerkt aan het herstel van de hal van het gebouw. De schade aan het gebouw is niet gering. Hierdoor kan de hal niet op de korte termijn opgesteld worden. Vanaf maandag 17 november zal de zij-ingang van het gebouw als tijdelijk hoofdingang in gebruik worden genomen. Het herstel aan de ingang gaat wellicht duren tot eind december van dit jaar. Wie verantwoordelijk is voor de wandaad is nog altijd niet bekend.

Burgerzaken en Wmo-loket
Dankzij de grondige en snelle schoonmaakwerkzaamheden kunnen bijna alle diensten in Hoogkarspel het raadhuis gewoon doorgaan. Alleen de balie voor burgerzaken en het Wmo-loket blijven voor langere tijd gesloten. U kunt hiervoor terecht in het gemeentehuis in Venhuizen. De balies van de afdelingen Openbare Werken en Bouwen en Milieu zijn wel open. U kunt het raadhuis via de zij-ingang van het gebouw betreden. Op donderdag 20 november is burgerzaken in het gemeentehuis van Venhuizen ook open van 13.30 tot 20.00.

Postbus
Er is tijdelijk geen brievenbus aan de buitenkant van het gemeentehuis in Hoogkarspel beschikbaar. In plaats daarvan kunt u de post opsturen naar Postbus 9, 1616 ZG Hoogkarspel. Ook kunt u de brievenbus bij het gemeentehuis in Venhuizen gebruiken.

Verantwoordelijk
Welke daders verantwoordelijk zijn voor deze wandaad is nog niet bekend. De burgemeester roept bewoners op, om wanneer zij iets hebben gezien van de brandstichting, dit te melden bij de gemeente of bij de politie, hoe weinig informatie het ook is. De burgemeester wijst erop dat vooral de inwoners die gebruik maken van de gemeentelijke dienstverlening door deze actie worden getroffen.
---