Hogeschool Windesheim

Persbericht, 14 november 2008

Succesvolle samenwerking met Windesheim

Thales Nederland B.V. heeft het Gouden Ervaringscertificaat 2008 gewonnen. De samenwerking met Windesheim is goed voor de eerste prijs van ⬠10.000,- . Staatssecretaris Aboutaleb van SZW reikte de prijs uit. Het Gouden Ervaringscertificaat wordt toegekend aan het meest succesvolle project waarbij Ervaringscertificaten worden behaald.

In samenwerking met de Christelijke Hogeschool Windesheim heeft Thales het EVC-project opgezet. Het project wordt door de jury onder leiding van prof. Henriëtte Maassen van den Brink (Universiteit van Amsterdam), geroemd vanwege het verankeren van EVC in het strategische beleid. Daarnaast werd de kwaliteitsborging bij Windesheim als bovengemiddeld gekwalificeerd.

Het afgelopen jaar voerden Windesheim en Thales een grootschalig EVC- traject uit. EVC staat voor het Erkennen Verworven Competenties. Iedere werknemer van Thales kon zijn verworven competenties in kaart brengen. Honderd Thales-medewerkers deden mee. Hiervan zijn er al een flink aantal met een hbo-opleiding op maat gestart.

Een van de deelnemers is vol lof: âAl met al hebben jullie toch maar bereikt dat ik tot in mijn vingertoppen gemotiveerd ben om het EVC-traject tot een goed einde te brengen. Voor mij betekent dit veel en ik ben heel blij dat ik meedoe.â

De EVC-projectleider van Thales, Martien van de Wetering, spreekt van âeen intensieve samenwerking tussen Thales en Windesheimâ en een âwederzijdse inspiratie bij het opzetten en uitvoeren van de EVC-trajectenâ. Hij beschouwt Windesheim en Thales als partners en pioniers op het gebied van EVC.

Meer weten over EVC?
Kijk dan eens op www.windesheim.nl/evc. Er is een EVC-inloopspreekuur op 9 december van 17.00-18.00 uur in gebouw B-012 van Windesheim op de Campus 2-6 in Zwolle.