Gemeente Voorschoten

Joop miste geen vergadering

VOS Joop Peeters 4b

Een ingelijste pentekening, een oorkonde en uitgesproken waardering kreeg journalist joop Peters (80) voor zijn jarenlange verslaggeving van de gemeenteraad van Voorschoten. Week in week uit was deze markante Voorschotenaar aanwezig in de raadzaal om te schrijven over de lokale politiek. `In 55 jaar tijd moeten dat zo'n 700 vergaderingen zijn geweest', zo rekende burgemeester Jeroen Staatsen hem voor. `Misschien heb je er vijf van gemist. Een enorme prestatie.'

Joop Peters, geboren en getogen in Voorschoten en altijd zeer betrokken bij het dorp, volgde het lokale nieuws sinds 1950. Hij zag in zijn carrière vele raadsleden, wethouders en burgemeesters voorbijkomen. Altijd scherp en betrokken, gewapend met pen en notitieblok sloeg hij geen raadsvergadering over. Als goed geïnformeerde journalist schroomde hij niet om zich af en toe in de politieke discussie te mengen. Het nieuws van de dag in een historisch perspectief plaatsen kon hij als geen ander. Zijn columns `Even Omkijken' in de Voorschotense Courant zijn hier getuige van.

Vanwege gezondheidsklachten heeft Joop Peters nu noodgedwongen een punt achter zijn journalistieke werk moeten zetten. Dankbaar nam hij op donderdag 13 november tijdens de gemeenteraadsvergadering zijn afscheidscadeaus in ontvangst.

* 14 november 2008