SolFocus stelt toonaangevende geconcentreerde zonne-energiesystemen (CPV) met 25% efficiëntie voor

14/11/2008 13:43

PR Newswire

MADRID, Spanje, November 14 /PRNewswire/ --

- SolFocus 1100S voor installaties op middelgrote tot grote schaal

Vandaag stelde SolFocus zijn meeste recente geconcentreerde zonne-energie (Concentrator Photovoltaic, CPV)-oplossing voor: de SolFocus 1100S. Dit nieuwe CPV-systeem behaalt een paneelefficiëntie van 25% wat systemen mogelijk maakt met de hoogste energiedichtheid en de hoogste energieopbrengst van de op dit moment verkrijgbare zonne-energiesystemen. EMPE Solar, een klant van SolFocus, zal de SolFocus 1100S toepassen in zijn onlangs aangekondigde project op grote schaal van 10 megawatt wat naar verwachting de grootste toepassing van zonne-energie in Europa zal zijn.
Het SolFocus 1100S-systeem combineert zeer efficiënte zonnecellen (van bijna 40%) met geavanceerde optiek om energieoplossingen te realiseren die schaalbaar en betrouwbaar zijn en die de belofte van goedkope, schone en duurzame energie kunnen waarmaken. Het CPV-ontwerp van het bedrijf maakt gebruik van een systeem met reflecterende optiek dat in staat is zonlicht 500 maal te concenteren op kleine, zeer efficiënte zonnecellen. De SolFocus 1100S maakt gebruik van ongeveer een duizendste van het actieve, dure materaal dat doorgaans in traditionele zonnepanelen wordt gebruikt. Bovendien zijn de cellen die in de CPV-systemen van SolFocus gebruikt worden twee maal zo efficiënt als de traditionele siliciumcellen, waardoor een situatie waarin zonne-energie net zo duur is als fossiele energie steeds sneller dichterbij komt. SolFocus voorziet zijn CPV-panelen van zijn geavanceerde volgsysteem dat de zon de hele dag door volgt en het paneel op het directe zonlicht gericht houdt. Deze volgtechnologie is speciaal voor gebruik in de 1100 CPV-panelen van SolFocus ontwikkeld waardoor een zeer geïntegreerd systeem met optimale prestaties ontstaat. De mogelijkheid van de SolFocus 1100S om de zon te volgen, zorgt voor een opwekking van energie die speciaal is toegesneden op periodes waarin de vraag naar energie het grootst is. "Bij SolFocus maken we de innovatiecurve steeds steiler terwijl we de kosten drukken door de prestaties van onze CPV-systemen steeds te verbeteren," zei Roberto de Diego, president van SolFocus Europa. "Met de toegenomen efficiëntie van de SolFocus 1100S plukken onze klanten de vruchten van schone, duurzame energie met een systeem dat lang meegaat en weinig plaats inneemt."
"We zijn nu op het punt aanbeland waar CPV-technologie een grote invloed op de industrie kan hebben, en de weg is gebaand naar een wereld waar energie uit andere bronnen afkomstig zal zijn," voegde algemeen directeur van SolFocus Gary D. Conley hieraan toe.
De technologie van CPV-zonnepanelen van SolFocus is de enige CPV-technologie die door de California Energy Commission is goedgekeurd voor stimulansen van het California Solar Initiative (CSI). De panelen zijn vooral vervaardigd van materialen die makkelijk verkrijgbaar en kostenbesparend zijn, zoals aluminium en glas, resulterend in systemen die voor meer dan 95% recyclebaar zijn. Daarnaast is de uitstoot van CO2 bij de productie van de panelen zeer laag en betaalt het zichzelf snel terug.

Over SolFocus
De missue van SolFocus is het mogelijk maken van de opwekking van zonne-energie met een Levelized Cost of Energy (LCOE) die zonder subsidie kan concurreren met de traditionele fossiele brandstofbronnen. Om dit doel te behalen, heeft SolFocus een toonaangevende geconcentreerde zonne-energie (CPV)-technologie ontwikkeld die zeer efficiënte zonnecellen (van bijna 40%) combineert met geavanceerde optiek om energieoplossingen te realiseren die schaalbaar en betrouwbaar zijn en die de belofte van goedkope, schone en duurzame energie kunnen waarmaken. SolFocus is gevestigd in Mountain View, Californië en heeft Europese activiteiten die gevestigd zijn in Madrid, Spanje, en productiefaciliteiten in Mesa, Arizona en heeft productiepartners in India en China.

Nancy Hartsoch, vicepresident marketing van SolFocus, +1-650-623-7134, mobiel, +1-408-209-9250, nancy_hartsoch@solfocus.com; of Kimberly Kupiecki van A? Edelman, +1-650-533-4049, kimberly.kupiecki@ar-edelman.com, voor SolFocus






-